Το πολιτικό μήνυμα που στέλνει η Ferrari


Η «σκουντερία» δεν ακολούθησε τη «γραμμή» των υπόλοιπων εννέα ομάδων της Formula 1, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση…

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/3/2021

Ενόψει των τριήμερων δοκιμών της Formula 1 στην πίστα του Μπαχρέιν, οι Αρχές του αραβικού κράτους έδωσαν σε όλους τους εμπλεκόμενους με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Οι εννέα από τις δέκα ομάδες του grid αποφάσισαν είτε να μην αποδεχθούν αυτή την «πρόσκληση», είτε να αφήσουν στη διακριτική ευχέρεια των συνεργατών τους το εάν θα εμβολιαστούν ή όχι.

Ο λόγος είναι ότι δεν ήθελαν να δοθεί η εντύπωση πως κάνουν χρήση του «προνομίου» που έχουν ως εμπλεκόμενοι με τη Formula 1, «προσπερνώντας» απλούς πολίτες στις λίστες με τους εμβολιασμούς.

Όμως στη Ferrari αποφάσισαν να εμβολιαστεί όλη η ομάδα. Ο λόγος είναι πως ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην ιταλική κοινωνία, αναφορικά με τη σημασία του εμβολιασμού.

Στη γειτονική μας χώρα υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κύμα εναντίον των εμβολιασμών, στο οποίο πρωτοστατούν ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι. Και στη Ferrari θέλησαν να αδράξουν την ευκαιρία και να «περάσουν» το μήνυμα πως το εμβόλιο σώζει και πρέπει όλοι να το κάνουν.

Παράλληλα, στη Ferrari θεωρούν ότι λόγω του μέσου όρου ηλικίας των μελών της ομάδας, θα καθυστερήσει πολύ να έρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν επί ιταλικού εδάφους, επομένως ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουν άπαντες το εμβόλιο κατά του COVID-19.