Το χρήμα μίλησε! Η McLaren έβαλε οθόνες στο μονοθέσιο για να προβάλλονται διαφημίσεις (video)


Ζυγίζουν ελάχιστα, δεν επηρεάζουν την αεροδυναμική του μονοθεσίου και έχουν δυνατότητα εναλλαγής των brands που διαφημίζονται.

  • KEIMENO: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: MCLAREN
  • 3/3/2023

Η Formula 1 είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το πεδίο εφαρμογής των πιο σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς. Πλέον, σε αυτούς εντάσσεται και η διαφήμιση!

Η McLaren γνωστοποίησε ότι σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν θα χρησιμοποιεί ψηφιακές διαφημίσεις στο μονοθέσιό της, τόσο στις δοκιμές (ελεύθερες και κατατακτήριες), όσο και στους αγώνες! Πρόκειται για πάνελ που δοκιμάστηκαν στις ελεύθερες δοκιμές του περυσινού GP του Austin και πλέον αποτελούν μέρος της MCL60.

«Γνωρίζετε ότι έχουμε ψηφιακές οθόνες στο livery του μονοθεσίου μας; Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε τους συνεργάτες που διαφημίζονται στο μονοθέσιο. Η ομάδα καθορίζει τα brands αλλά και το χρόνο εναλλαγής των διαφημίσεών τους», ανέφερε η βρετανική ομάδα σε video που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Όπως μπορείτε να δείτε από το σχετικό video, οι δύο οθόνες βρίσκονται δεξιά και αριστερά από το cockpit και είναι απόλυτα ενσωματωμένες στο σώμα του μονοθεσίου, προκειμένου να μην δημιουργούν πρόβλημα στην αεροδυναμική του.

Όσο για το βάρος τους; «Οι οθόνες ζυγίζουν μόνο 190 gr», αναφέρει η McLaren. Αμελητέα ποσότητα που ελάχιστα θα επηρεάζει την απόδοση της MCL60, τουλάχιστον σε σχέση με το οικονομικό όφελος που θα φέρνουν στην ομάδα.

Τα πάνελ δημιουργήθηκαν από τη Seamless Digital και επιτρέπουν την εναλλαγή πολλαπλών επωνυμιών για την Google, που είναι μία εκ των team partners της McLaren.