Το υπόλοιπο του προγράμματος χωρίς το GP Ιαπωνίας - κι οι πιθανοί αντικαταστάτες


Με την απώλεια και του Ιαπωνικού Grand Prix, η Formula 1 έχει πλέον δύο κενά που καλείται να καλύψει, αν θέλει να κρατήσει τον μαγικό αριθμό 23. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: PIRELLI MEDIA
  • 18/8/2021

Άλλο ένα Grand Prix που η πανδημία του κορωνοϊού στερεί από τη Formula 1.

Η Ιαπωνία θα παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς αγώνα στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και η Honda θα αποχωρήσει από το σπορ χωρίς να πει το δικό της «αντίο» στο σπίτι της.

Τούτη η ακύρωση δημιουργεί το δεύτερο κενό στο υπόλοιπο του προγράμματος, μετά από εκείνο που άφησε η ματαίωση του GP Αυστραλίας.

Στην περίπτωση της Αυστραλίας, η αντικατάστασή από το Κατάρ θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν ειλημμένη απόφαση. Η ανάγκη του σπορ να κάνει όσο περισσότερους αγώνες γίνεται, μην πέφτοντας από τα 23 GP που είχε δεσμευθεί πως θα κάνει φέτος, καθώς και η θέληση των Καταριανών να μπουν στο πρόγραμμα της F1 επί μονίμου βάσεως, φέρνει τις δύο πλευρές πολύ κοντά σε σύναψη συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά το κενό που αφήνει η απουσία της Suzuka, η ημερομηνία τις 10ής Οκτωβρίου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το Nurburgring και το Mugello θα ήταν κάτι παραπάνω από διατεθειμένα να φιλοξενήσουν ξανά αγώνα, έστω και ως filler, ειδικά από τη στιγμή που οι Μαλαισιανοί δε μοιάζουν έτοιμοι να ανοίξουν τις πύλες της Sepang προς το παρόν.

Σε κάθε περίπτωση, η Liberty Media βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους promoters, όπως ανέφερε και στη σημερινή της ανακοίνωση, και τα νέα δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Αναλυτικά το καλεντάρι από τώρα και ως το φινάλε:

Grand PrixΗμερομηνία
Βέλγιο29 Αυγούστου
Ολλανδία5 Σεπτεμβρίου
Ιταλία12 Σεπτεμβρίου
Ρωσία26 Σεπτεμβρίου
Τουρκία3 Οκτωβρίου
ΚΕΝΟ10 Οκτωβρίου
ΗΠΑ24 Οκτωβρίου
Μεξικό31 Οκτωβρίου
Βραζιλία7 Νοεμβρίου
ΚΕΝΟ21 Νοεμβρίου
Σαουδική Αραβία5 Δεκεμβρίου
Άμπου Ντάμπι12 Δεκεμβρίου