Τρεις επιπλέον αγώνες στο πρόγραμμα της Formula 1 για το 2021!


Την αύξηση του αριθμού των γκραν πρι από 23 σε 26 από το 2021 κιόλας επιθυμεί η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/2/2021

Αυξημένοι κατά τρεις θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021, έπειτα από σχετική εισήγηση που έχει καταθέσει η Liberty Media στην FIA.

Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν θα διαφοροποιήσει σε κάτι τις ημερομηνίες του Πρωταθλήματος, καθώς οι τρεις αγώνες επί της ουσίας θα είναι sprint races τριών γκραν πρι που ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ο λόγος για τον Καναδά, τη Μόντσα και τη Βραζιλία, όπου η Liberty Media επιθυμεί να δοκιμάσει ένα νέο format αγώνων, στο πρότυπο αυτών της Formula 2. Δηλαδή με διεξαγωγή μίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή, ημέρα τέλεσης και των κατατακτήριων, από τις οποίες θα προκύπτει η σειρά εκκίνησης του αγώνα του Σαββάτου.

Ο feature race της Κυριακής θα έχει μήκος περίπου 200 χιλιόμετρα και το grid θα διαμορφώνεται με βάση τα αποτελέσματα του αγώνα του Σαββάτου, δηλαδή ο νικητής του Σαββάτου θα είναι poleman την Κυριακή.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία την προσεχή Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Formula 1 της FIA κι εφόσον εγκριθεί, θα εφαρμοστεί.