Vasseur: Στόχος της Ferrari η κορυφή, έχουμε όσα χρειάζεται για να τα καταφέρουμε


Ο νέος team principal της Ferrari, Fred Vasseur, ξεκαθάρισε πως στόχος της Scuderia είναι το πρωτάθλημα, καθώς ο,τιδήποτε λιγότερο από αυτό θα έδειχνε «έλλειψη φιλοδοξίας».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 27/1/2023

Ο Fred Vasseur ανέλαβε προ ολίγων εβδομάδων τον ρόλο του επικεφαλής της Ferrari, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Mattia Binotto, που πλήρωσε με την θέση του ακόμα μία χρονιά κατά την οποία οι Ιταλοί απέτυχαν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος μίλησε για πρώτη φορά σε μέλη του Τύπου από το νέο του πόστο, και ξεκαθάρισε πως -για τον ίδιο- η Scuderia δε στερείται τίποτα στην προσπάθειά της να φτάσει στην κορυφή, ενώ θεωρεί ότι κάθε άλλος στόχος θα ήταν δείγμα «έλλειψης φιλοδοξίας» από την πλευρά της ομάδας:

«Είμαι πεπεισμένος πως η Ferrari έχει σήμερα ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα σωστά και να κάνουμε καλή δουλειά, αλλά έχουμε όσα χρειάζεται για να κερδίσουμε.

«Αν κάνουμε καλύτερη δουλειά από τον ανταγωνισμό για λίγους μήνες ή χρόνια, τότε θα μπορέσουμε να νικήσουμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αν δείτε, κάποιες ομάδες που ήταν κυρίαρχες πριν μερικά χρόνια, τώρα είναι στο πουθενά.

«Για αυτό δεν οφελεί σε τίποτα να λες πως αν έτσι ήταν τα πράγματα την τελευταία δεκαετία θα παραμείνουν έτσι και για τα επόμενα χρόνια.

«Η Formula 1 αλλάζει συνεχώς, εμείς απλώς πρέπει να μείνουμε επικεντρωμένοι στον στόχο μας, στην απόδοσή μας, κι όλα είναι πιθανά.»

Και συνέχισε:

«Όταν είσαι κορυφαία ομάδα, δεν μπορεί να στοχεύεις σε τίποτα άλλο παρά τη νίκη.

«Δεν μπορείς να αρχίσεις τη σεζόν και αν πεις 'ΟΚ, μας κάνει και η δεύτερη θέση'. Αυτό θα έδειχνε πως υπάρχει έλλειψη φιλοδοξίας. Πιστεύω πως έχουμε όσα χρειάζεται για να τα πάμε καλά, και στόχος μας είναι η νίκη.»