Verstappen vs Perez: H Red Bull τοποθετείται επίσημα για όσα έγιναν στη Βραζιλία


Η Red Bull εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιθυμεί να κλείσει οριστικά το ζήτημα της διαμάχης Verstappen-Perez στο GP Σάο Πάολο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 17/11/2022

Η διαμάχη Max Verstappen-Sergio Perez με αφορμή την άρνηση του πρώτου να δώσει την θέση του στον Μεξικανό στον τελευταίο γύρο του αγώνα στο Interlagos, έφερε μία σωρεία αντιδράσεων, επικρίσεων και γεμάτων μίσους σχολίων στα social media.

Σε αυτό το ζήτημα θέλησε να δώσει τέλος η Red Bull, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως οι δύο οδηγοί έχουν συζητήσει και ξεπεράσει το περιστατικό, ενώ καταδικάζει και τη ρητορική μίσους στα κοινωνικά δίκτυα προς την ομάδα, αλλά και τον Verstappen και τον Perez προσωπικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως ομάδα κάναμε κάποια λάθη στη Βραζιλία. Δεν είχαμε φανταστεί την κατάσταση που εκτυλίχθηκε στον τελευταίο γύρο και δεν είχαμε συμφωνήσει μια στρατηγική για ένα τέτοιο σενάριο πριν τον αγώνα. Δυστυχώς, ο Max ενημερώθηκε μόνο στην τελευταία στροφή του αιτήματος να εγκαταλείψει τη θέση του χωρίς να του δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Αυτό έφερε τον Max, ο οποίος ήταν πάντα ένας ανοιχτός και δίκαιος ομαδικός παίκτης, σε μια κατάσταση με ελάχιστο χρόνο αντίδρασης, κάτι που δεν ήταν η πρόθεσή μας. Μετά τον αγώνα, ο Max μίλησε ανοιχτά και ειλικρινά, επιτρέποντας και στους δύο οδηγούς να επιλύσουν τυχόν εκκρεμή ζητήματα ή ανησυχίες. Η ομάδα αποδέχεται το σκεπτικό του Max, η συνομιλία ήταν προσωπική υπόθεση που θα παραμείνει ιδιωτική μεταξύ της ομάδας και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο.

«Τα γεγονότα που ακολούθησαν από πλευράς social media είναι εντελώς απαράδεκτα. Η καταχρηστική διαδικτυακή συμπεριφορά προς τον Max, τον Checo, την ομάδα και τις αντίστοιχες οικογένειές τους είναι συγκλονιστική και θλιβερή και, δυστυχώς, είναι κάτι που εμείς ως άθλημα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με καταθλιπτική κανονικότητα. Δεν υπάρχει θέση για αυτό στους αγώνες ή στην κοινωνία συνολικά και πρέπει να κάνουμε και να είμαστε καλύτεροι. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι ένα άθλημα, είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε. Οι απειλές για τη ζωή, το ταχυδρομείο μίσους, το βιτριόλι προς τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας είναι λυπηρό. Εκτιμούμε την ένταξη και θέλουμε έναν ασφαλή χώρο για να εργαστούν όλοι και να απολαύσουν το άθλημά μας. Η κατάχρηση πρέπει να σταματήσει.»