Vettel: «Δε μετανιώνω τίποτα, χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα με την Aston Martin»


Ο Sebastian Vettel οδεύει προς την αποχώρηση από τη Formula 1, κάνοντας τον απολογισμό των δύο σεζόν που πέρασε με την Aston Martin.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 17/11/2022

Ο Sebastian Vettel αποχωρεί από τη Formula 1 μετά το προσεχές Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι.

Με αφορμή τον τελευταίο του αγώνα στο σπορ, ο 4 φορές πρωταθλητής παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στο site της Aston Martin, την οποία αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια, κάνοντας τον απολογισμό αυτής της σελίδας στην καριέρα του.

«Ήταν χρονιές γεμάτες προκλήσεις, γιατί το μονοθέσιο δεν ήταν όσο ανταγωνιστικό ελπίζαμε,» δήλωσε μεταξύ άλλων. «Φέτος, θέλαμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο σε σχέση με το 2021, κι αποτύχαμε.

«Είμαστε ακριβώς εκεί που τερματίσαμε την περυσινή σεζόν. Δεν κατηγορών κανέναν, ούτε λέω πως κάναμε κακή δουλειά. Απλώς είμαι ρεαλιστής. Είχαμε υψηλούς στόχους, αλλά δεν τα καταφέραμε.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν μετάνιωσε που επέλεξε την ομάδα του Silverstone, ο ίδιος αποκρίθηκε:

«Όχι, καθόλου. Δεν ήταν δύο αχρείαστα χρόνια, αν και τα αποτελέσμα και οι βαθμοί που συγκεντρώσαμε δεν ήταν αυτά που ελπίζαμε. Μου άρεσε πολύ που συνεργάστηκα με αυτήν την ομάδα - γνώρισα νέους ανθρώπους και διαφορετικές προσεγγίσεις.

«Αυτά τα δύο χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί δεν είχα συνηθίσει να βρίσκομαι στις τελευταίες θέσεις. Ήταν μία νέα εμπειρία -δύσκολη κατά καιρούς- που με έκανε να καταλάβω πολλά.»

Και συνέχισε:

«Όταν είσαι στις μπροστά θέσεις, βλέπεις μόνο τι γίνεται εκεί. Αν είσαι πίσω, βλέπεις τι συμβαίνει πίσω - αλλά πάντα κοιτάς μπροστά γιατί εκεί θες να βρεθείς.

«Όταν είσαι μπροστά, όμως, δεν κοιτάς πίσω, γιατί δεν σε επηρεάζει το τι γίνεται εκεί και δεν εκτιμάς τη σκληρή δουλειά των ομάδων που βρίσκονται σε αυτές τις θε΄σεις. Το γεγονός ότι δεν φέρνεις καλά αποτελέσματα δε σημαίνει πως δεν εργάζεσαι σκληρά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα μαζί με αυτά τα ταλαντούχα κι αφοσιωμένα άτομα στην Aston Martin F1. Μπορεί να μη χαρήκαμε μαζί μεγάλες επιτυχίες κι αποτελέσματα, αλλά ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με όλους, βοηθώντας την ομάδα να βελτιωθεί στο μέλλον.»