Wolff: «Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι, η Red Bull έκανε μία γενναία στρατηγική»


Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, πιστεύει πως η ομάδα του δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει τη στρατηγική της Red Bull, λόγω ταχύτητας αλλά και αντοχής ελαστικών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/10/2021

Το Αμερικανικό GP κρίθηκε εν πολλοίς στη στρατηγική που ακολούθησε η Red Bull με τον Verstappen, που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων νωρίς, φέρνοντας τον Ολλανδό στα pits για αλλαγή ελαστικών νωρίτερα από τον Hamilton, όχι μόνο στην αρχή του αγώνα, αλλά και στο μέσο του.

Ο Toto Wolff εξήγησε πως η Mercedes δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει μία αντίστοιχη στρατηγική για να παλέψει με την Red Bull, αφού τονίζει πως δεν είχαν την ταχύτητα για κάτι τέτοιο, όπως και την αντοχή στα ελαστικά:

«Σήμερα είδαμε δύο διαφορετικές στρατηγικές.

«Η μία ομάδα πήγε στο undercut επειδή έπρεπε, και πήρε μία -πώς να το πω- γενναία απόφαση, γιατί ήταν πολύ νωρίς για να μπει. Και τη δεύτερη φορά το έκαναν γιατί είχαν το πλεονέκτημα.

«Ειδικά στο τελευταίο stint, ο Verstappen είχε μάθει από το δεύτερο και ήξερε να διαχειριστεί τα ελαστικά, και φάνηκε στο τέλος.

«Ήμασταν σε μειονεκτική θέση, γιατί το μονοθέσιο δεν ήταν αρκετά γρήγορο στο πρώτο stint με τη μέση γόμα.

«Δεν θα μπορούσαμε να πάμε σε κάποιο pit stop νωρίς, γιατί, βάσει των δεδομένων που είχαμε, δεν φαινόταν ότι θα μπορούσαμε να βγάλουμε τον αγώνα κάνοντας νωρίς αλλαγή ελαστικών.»