Wolff: «Ελπίζω ο Hamilton να συνεχίσει να τρέχει στη Formula 1»


Ένα πέπλο αμφιβολίας για το αν ο Lewis Hamilton θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1 και το 2022 έριξε ο Toto Wolff, μιλώντας ώρες πριν την απονομή των τροπαίων από τη FIA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 16/12/2021

Η Mercedes αποφάσισε να μην προχωρήσει με την έφεση κατά της απόφασης των αγωνοδικών για τη χρήση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας κατά το GP στο Άμπου Ντάμπι.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως η ομάδα κι ο Lewis Hamilton συγκεκριμένα έχουν ξεχάσει ό,τι έγινε, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Toto Wolff, επικεφαλής της γερμανικής ομάδας.

Ερωτηθείς ευθέως για το αν πιστεύει πως ο οδηγός του μπορεί να μην επιστρέψει το 2022, ο ίδιος απάντησε:

«Ο Lewis κι εγώ είμαστε απογοητευμένοι αυτή τη στιγμή.

«Όχι με το σπορ, αγαπάμε αυτό το το σπορ με κάθε κύτταρο του σώματός μας, και το αγαπάμε γιατί το χρονόμετρο δεν λέει ποτέ ψέματα.

«Αλλά αν σπάμε τους βασικούς κανόνες και αρχές δικαιοσύνης και αυθεντικότητας στο σπορ, τότε ξαφνικά το χρονόμετρο δεν έχει σημασία, γιατί υποκείμεθα σε ακατάληπτες αποφάσεις, και κάπως έτσι χάνεις την αγάπη σου για αυτό που κάνεις.

«Αρχίζεις να αμφιβάλεις για το αν όλος ο κόπος που έχεις καταβάλει, όλο ιδρώτας, τα δάκρυα και το αίμα που έχεις χύσει θα αποδώσουν καρπούς, γιατί μπορεί όλα να τα χάσεις μέσα από τα χέρια σου.

«Θα μας πάρει πολύ καιρό να χωνέψουμε όσα έγιναν την Κυριακή. Δεν πιστεύω πως θα το ξεπεράσουμε ποτέ. Δεν είναι εφικτό, και ειδικά για εκείνον ως οδηγό.

«Ελπίζω ο Lewis να συνεχίσει να τρέχει, γιατί είναι ο σπουδαιότερος οδηγός όλων των εποχών. Είναι αγωνιστής και το νιώθει μέσα του, και αυτό θα τον κάνει να συνεχίσει.»

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ούτε εκείνος, ούτε ο 7κις πρωταθλητής θα παραστούν το βράδυ στην απονομή των τροπαίων από τη FIA, με τον τεχνικό διευθυντή James Allison να εκπροσωπεί τη Mercedes.