Yamamoto: «Η Honda βιάστηκε να φύγει από τη Formula 1»


Ο επικεφαλής της Honda F1, Masashi Yamamoto, διαφωνεί με την απόφαση της κεντρικής εταιρείας να αποσύρει τη συμμετοχή της από τη Formula 1, αν κι ελπίζει πως θα επιστρέψει σύντομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 15/1/2022

Το τέλος της σεζόν του 2021 σήμανε και το τέλος της επίσημης εμπλοκής της Honda στη Formula 1, με τον Masashi Yamamoto, που αναμένεται να «μετακομίσε» στο Red Bull Powertrains» να δηλώνει τη διαφωνία του με την απόφαση του ΔΣ στην Ιαπωνία να αποσύρει την εταιρεία από το κορυφαίο επίπεδο.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Honda βιάστηκε να αποχωρήσει, εκείνος απάντησε:

«Προσωπικά, ναι, συμφωνώ. Αλλά αυτή είναι μία απόφαση που πήρε η εταιρεία και καταλαβαίνω γιατί αυτή ήθελε την αποχώρηση, οπότε στο τέλος πρέπει απλώς να το αποδεχτούμε.

«Αλλά πάντα θα ελπίζουμε μία μέρα η Honda να επιστρέψει στη Formula 1.»

Και συνέχισε:

«Φυσικά, είναι στενάχωρο, αλλά ξέραμε ότι θα γινόταν αυτό από τον Οκτώβριο του 2020, και για αυτό αποφασίσαμε να τα δώσουμε όλα τα το 2021.

«Προσεγγίσαμε διαφορετικά την κατάσταση, και προσπαθήσαμε να τα δώσουμε όλα για να αποδώσουμε στο μέγιστο για όσο χρόνο είχαμε στη διάθεσή μας.

«Επικεντρωθήκαμε στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στην τελευταία μας χρονιά στο σπορ, και τώρα πιστεύω πως ολοκληρώσαμε το έργο μας στη Formula 1. Έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

«Στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα μέσα σε ένα διάστημα τριών ετών. Αυτό ακριβώς έγινε το 2021.»