«Υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλων κατασκευαστών για να έρθουν στη Formula 1»


Ο νέος πρόεδρος και CEO της Liberty Media μίλησε για τη φετινή σεζόν, αλλά και για το μέλλον της Formula 1

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/3/2021

Η Formula 1 επιστρέφει! Και μαζί της ένας παλιός γνώριμος! Ο Stefano Domenicali είναι ο νέος «ισχυρός άνδρας» του σπορ, καθώς ανέλαβε τα ηνία της Liberty Media, αντικαθιστώντας τον Chase Carrey.

«Θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα την δουλειά μου! Είναι πολύ σημαντικό ότι βρίσκομαι και πάλι σε μία οικογένεια με την οποία θα έλεγα ότι πέρασα πολύ χρόνο από τη ζωή μου, επομένως είναι πολύ καλό ότι είμαι πίσω» επεσήμανε ο Ιταλός, πρώην team principal της Ferrari.

Ο Ιταλός αναλαμβάνει να «τρέξει» το σπορ σε μια ιδιαίτερη περίοδο, καθώς η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει και είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την περυσινή, πολύ δύσκολη σεζόν.

«Σίγουρα είναι μία πρόκληση, όμως όπως λέω πάντα, οι προκλήσεις μπορούν να εξελιχθούν σε ευκαιρίες. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες που επηρεάζουν όλο τον κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το σπορ με τον κατάλληλο τρόπο και αυτός πραγματικά είναι ο στόχος μας αναφορικά με αυτά που κάνουμε τώρα. Όλοι οι διοργανωτές πραγματικά επιθυμούν να επιστρέψουν στους αγώνες. Πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι συνθήκες που θα επικρατούν αναφορικά με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες διότι είναι κάτι το οποίο αλλάζει από χώρα σε χώρα. Όμως αυτό είναι κάτι το οποίο σίγουρα μας απασχολεί ιδιαίτερα. Η ομορφιά της πλατφόρμας μας είναι ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ ισχυρή και πολύ θετική θέση. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που δημιουργείται κυρίως με τα νεότερα κοινά, με τους νέους ανθρώπους και αυτός πραγματικά είναι ο λόγος για τους οποίους είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε με αγωνία να ξεκινήσει η σεζόν. Ακούστε τον ήχο του κινητήρα! Πραγματικά μας δίνει πολλή θετική ενέργεια» τόνι9σε χαρακτηριστικά.

Η σεζόν που ξεκινά στη Formula 1 χαρακτηρίζεται ως μεταβατική, μιας και αυτή που θα ακολουθήσει θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στη σχεδίαση των μονοθεσίων και γενικότερα στους κανονισμούς. Μολαταύτα μία από τις σημαντικές διαφοροποιήσεις έχει να κάνει με τη διεξαγωγή τριών αγώνων με διαφορετικό σύστημα.

«Προσπαθούμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με όλες τις ομάδες. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι καινούργιο στους θεατές, στους παλαιότερους θεατές, στους διοργανωτές, σε αυτούς που μεταδίδουν τους αγώνες. Δηλαδή κάθε ημέρα του τριημέρου να έχουν κάτι πολύ σημαντικό να δουν. Την Παρασκευή τις κατατακτήριες, το Σάββατο έναν αγώνα από τον οποίον θα προκύπτει η σειρά εκκίνησης του μεγάλου αγώνα. Αυτή τη στιγμή βελτιώνουμε την συγκεκριμένη πρόταση σε συνεργασία με τις ομάδες και ευελπιστούμε να βρούμε την κατάλληλη λύση πριν από το ξεκίνημα της σεζόν» τονίζει ο νέος «ισχυρός άνδρας» του σπορ.

Αναφορικά με το 2022, ο Stefano Domenicali τονίζει: «Όπως πάντα, πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική και όραμα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τί θέλουμε από την πλατφόρμα της Formula 1. Και από εκείνη την στιγμή, κοιτώντας πίσω, να εξασφαλίσουμε ότι αυτά που κάνουμε, στους διάφορους τομείς, γίνονται με τον σωστό τρόπο. Από πλευράς αγωνιστικού κομματιού, η επόμενη χρονιά θα είναι μία νέα σεζόν με πολύ μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, θα είναι πολύ διαφορετικά μονοθέσια, και ως εκ τούτου θα δοθεί μεγάλη προσοχή από τις ομάδες. Διαθέτουμε φανταστικός οδηγός, ένα line up που μας προσφέρει το συναίσθημα και την ένταση, κάτι που αντιπροσωπεύει τη Formula 1. Είναι μία καταπληκτική στιγμή για εμάς».

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα εμπλοκής του Volkswagen Group με τη Formula 1 μέσω της Porsche, ο Domenicali απέφυγε διακριτικά να πει κάτι, περιορίζοντας τα λεγόμενά του στην Aston Martin και την Alpine: «Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο για νέους κατασκευαστές, γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλους για να έρθουν στη Formula 1. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η Aston Martin είναι μία εξαιρετική εταιρεία, η οποία επέστρεψε στη Formula 1, διότι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η Formula 1. Προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος. Και φυσικά υπάρχει και η Alpine, η οποία αποδεικνύει ότι η Renault είναι αφοσιωμένοι στη Formula 1. Και αυτά είναι σπουδαία νέα».