Υπό εξέταση από τη FIA η Ferrari μετά το τεστ της Ίμολα


Η FIA ερευνά το μονοθέσιο που χρησιμοποίησε η Ferrari για το τεστ των ελαστικών της Pirelli στην Ίμολα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/5/2022

Η Ferrari συμμετείχε στο τεστ της Pirelli για τα ελαστικά του 2023, που έλαβε χώρα δύο μέρες μετά το Grand Prix στην ίδια πίστα, στα τέλη του Απριλίου.

Εκεί, εθεάθη να τρέχει με ένα νέο πάτωμα, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Carlos Sainz, κατά το απογευματινό σκέλος των δοκιμών, την Τετάρτη.

Οι κανονισμοί σχετικά με τα τεστ ελαστικών είναι αρκετά αυστηροί στο τι spec μερών μπορεί να χρησιμοποιήσει η εκάστοτε ομάδα στο μονοθέσιό της, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για καμία να διάγει δοκιμές και να συλλέξει δεδομένα πέραν αυτών που απαιτεί η Pirelli ως προμηθεύτρια ελαστικών.

Αυτό είναι που έχει κάνει -σύμφωνα με το Autosport- ορισμένες ομάδες να απευθυνθούν στη FIA, με την Ομοσπονδία να έχει ήδη στείλει υπόμνημα στη Scuderia, ζητώντας διευκρινίσεις για τα μέρη που χρησιμοποίησε στην F1-75.

Η μόνη εξαίρεση που μπορεί να γίνει για μη-χρησιμοποιημένο σε αγωνιστικό τριήμερο μέρος είναι να έχει εισαχθεί κάποια στιγμή στις χειμερινές δοκιμές, κι άρα να μην είναι νέο. 

Ωστόσο, είναι άγνωστο στην παρούσα αν το πάτωμα που έτρεξε ο Sainz έχει χρησιμοποιηθεί έστω και σε δοκιμές στο παρελθόν.

Πληροφορίες του Car and Driver Greece αναφέρουν πως στο Μαρανέλο δεν υπάρχει ανησυχία για τη νομιμότητα του μονοθέσιου στο τεστ, ενώ είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με την Ομοσπονδία.