Ζήτημα χρόνου η συμφωνία Red Bull και Porsche από το 2026


H Porsche βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Red Bull για την προμήθεια κινητήρων στην αυστριακή ομάδα, αρχής γενομένης από το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 18/2/2022

Εδώ και μήνες, η Formula 1 αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της εισόδου του VW Group, αρχής γενομένης από το 2026. 

Οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς, με την Audi να συζητά με τη McLaren για πιθανή εξαγορά της και συμμετοχή μέσω αυτής στο σπορ, ενώ η Porsche είχε εξ αρχής εστιάσει στο να κλείσει συμφωνία με τη Red Bull.

Σύμφωνα με το Motorsport-Total.com, αυτό το ενδεχόμενο είναι πιο πιθανό από ποτέ πλέον. Οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στο στάδιο που το μόνο που χρειάζεται για να υπάρξει συμφωνία, είναι η έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του VW Group.

Η επισημοποίηση της συνεργασίας θα μπορούσε να γίνει ακόμα και τον Μάρτιο, εφόσον όλα προχωρήσουν ομαλά. 

Ενορχηστρωτές των συζητήσεων είναι ο Helmut Marko (σύμβουλος της Red Bull), κι ο συμπατριώτης του και επικεφαλής της VW Motorsport, Fritz Enzinger.

Στην επίτευξη του συγκεκριμένου deal βοήθησε η ύπαρξη του τμήματος της Red Bull Powertrains, το οποίο η εταιρεία σύστησε με την αποχώρηση της Honda από την πλήρη εμπλοκή της στη Formula 1, καθώς η Porsche πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις, μαζί με τα δικά της κεντρικά στο Weissach της Γερμανίας.