Μετά κορωνοϊόν προφήτες


Η επέλαση της ηλεκτροκίνησης είναι μόνον η αρχή, μιας και πολύ σύντομα τα πάντα θα κληθούν να προσαρμοστούν στην ταχύτητα, στην αποτελεσματικότητα και στην ευθύτητα της γενιάς του 5G.

Τον Φεβρουάριο του 2019 από ετούτη εδώ τη στήλη προαναγγέλαμε το άδοξο τέλος μιας εποχής, με αφορμή τα όσα θα συνέβαιναν -ή δεν θα συνέβαιναν- στην89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Δεκαέξι μήνες μετά, το τέλος έχει ήδη επέλθει.

Όχι μόνο  για ένα ημιθανές εκθεσιακό γεγονός που παρέσυρε το σαρωτικό κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά για ένα οικοσύστημα που λειτουργούσε με τους όρους και τους κανόνες μιας αναχρονιστικής και αφόρητα αναλογικής εποχής. Ο κόσμος που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια και ο αυτοκινητικός πλανήτης αναζητά το νέο σημείο ισορροπίας σε ένα περιβάλλον ακόμα πιο απαιτητικό και ορθολογικό.

Η επέλαση της ηλεκτροκίνησης θα είναι μόνον η αρχή, μιας και πολύ σύντομα τα πάντα θα κληθούν να προσαρμοστούν στην ταχύτητα, στην αποτελεσματικότητα και στην ευθύτητα της γενιάς του 5G.

Ξεχάστε τους παραδοσιακούς τρόπους προώθησης-πώλησης αγαθών ή υπηρεσιών, αφαιρέστε από το σύστημα αξιών σας την κτήση και φροντίστε να εξοικειωθείτε με την ιδέα της περιστασιακής χρήσης και του διαμοιρασμού.

Η επέλαση της ηλεκτροκίνησης θα είναι μόνον η αρχή, μιας και πολύ σύντομα τα πάντα θα κληθούν να προσαρμοστούν στην ταχύτητα, στην αποτελεσματικότητα και στην ευθύτητα της γενιάς του 5G.

Στο μέλλον, η αυτοκίνηση θα διαθέτη την ευελιξία μιας συνδρομητικής πλατφόρμας τηλεοπτικών υπηρεσιών, μετατρέποντας το άοσμο και άχρωμο αυτόνομο όχημα στον κοινωνό όλων εκείνων των τεχνολογιών και εφαρμογών που απολαμβάνουμε σήμερα από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Όσο κι αν δεν μας αρέσει αυτό, όσο κι αν δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε την αλληλουχία των γεγονότων που θα οδηγήσουν στη διατύπωση νέων κανόνων και προδιαγραφών, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για το αύριο, που μπορεί να μοιάζει, αλλά δεν είναι τόσο μακρινό.