Formula 1 – Κατάρ: Όταν η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός…


Και η μονομαχία συνεχίζεται! Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της Formula 1 στο Κατάρ δικαιολόγησε τη φήμη του, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη μάχη του Πρωταθλήματος.

Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας στην πίστα Λοσάιλ, αυτός που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος είναι ο Lewis Hamilton. Δεύετρη συνεχόμενη νίκη για τον Βρετανό, ο οποίος «ροκάνισε» κι άλλο τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο, Max Verstappen, και δύο αγώνες πριν από το τέλος, παραμένει «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου.

Και για τον Fernando Alonso, όμως, ήταν μια δικαίωση, την οποία περίμενε σχεδόν επτά χρόνια. Από το ουγγρικό γκραν πρι του 2014 είχε να ανέβει στο βάθρο ο Ισπανός, ο οποίος έκανε εκπληκτική διαχείριση των ελαστικών του και απέδειξε σε όλους ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, όταν το λέει η… ψυχή σου!

Όσον αφορά στις ομάδες, με τους δέκα βαθμούς που πήρε η Ferrari και σε συνδυασμό με τους μόλις δύο πόντους της McLaren, έκανε καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Πάμε, τώρα, και στους χαμένους. Ο μεγαλύτερος «χαμένος» είναι ο Pierre Gasly. Οι τιμωρίες των Verstappen και Bottas τον έφεραν στην πρώτη σειρά του Grid, όμως ο αγώνας δεν πήγε καθόλου καλά για τον Γάλλο, με συνέπεια να μείνει εκτός δεκάδας.

Σίγουρα «χαμένος» ήταν και ο Valtteri Bottas, ο οποίος για ακόμα μία φορά από τη στιγμή που του «στράβωσε» ο αγώνας στην αρχή, δεν μπόρεσε να δείξει τις πραγματικές ικανότητές του. Κι αν δεν ήταν και το team radio του Toto Wolff για να τον παροτρύνει να κάνει μερικές προσπεράσεις, ίσως να θυμόμασταν τον αγώνα του μόνον επειδή… εγκατέλειψε στο τέλος.

Η Red Bull μπορεί να μείωσε τη διαφορά της από την Mercedes στη βαθμολογία των κατασκευαστών, εντούτοις με τη λανθασμένη στρατηγική στην περίπτωση του Sergio Perez στέρησε από τον Μεξικανό μια θέση στο βάθρο και συνάμα έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει περαιτέρω στην κορυφή των κατασκευαστών.