GP Bραζιλίας: Νίκη για Hamilton - Πρωτάθλημα στην Mercedes


Σε έναν ακόμα ενδιαφέροντα αγώνα από τους πολλούς της φετινής χρονιάς, ο ήδη πρωταθλητής Lewis Hamilton πήρε μία ακόμα νίκη.

Ο αγώνας της Βραζιλίας ήταν μία ακόμα επίδειξη υψηλών οδηγικών ικανοτήτων από τους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς, με πολλές μάχες και εντυπωσιακές προσπεράσεις καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Με το πρωτάθλημα των οδηγών να έχει κριθεί, όλοι φάνηκαν σχετικά απελευθερωμένοι, με αποτέλεσμα ένα πολύ ανταγωνιστικό αγώνα με πολλές εναλλαγές και πολύ όμορφες μάχες.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν για άλλη μια φορά ο Max Verstappen που έδειξε και πάλι ότι θα είναι το πρόσωπο των επόμενων χρόνων και ένας σίγουρος πρωταθλητής. Η μάχη του με τον Hamilton ήταν το highlight του αγώνα, με τον Versstappen να δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι απέναντι στον πρωταθλητή. 

O αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε στον 44ο γύρο όταν σε μία προσπέραση στον Ocon, ο δεύτερος εντελώς αψυχολόγητα χτύπησε τον Ολλανδό, στερώντας του μία πολύ πιθανή νίκη. Άπό εκεί και μετά ο Verstappen προσπάθησε πάρα πολύ, όμως το λαβωμένο του μονοθέσιο δεν επαρκούσε να τον φέρει στην πρώτη θέση, την οποία κατέκτησε ο Hamilton για 72 φορά στην καριέρα του. Δίνοντας παράλληλα και το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Mercedes. 

Εξαιρετικός ο αγώνας και για την άλλη Red Bull με τον Ricciardo στον προτελευταίο αγώνα με την ομάδα να κάνει μία εντυπωσιακή εμφάνιση (έχοντας μάλιστα ξεκινήσει 11ος), και τις κλασικές του όμορφες και δυναμικές προσπεράσεις. Στους τελευταίους γύρους έδωσε μεγάλη μάχη με τον Raikkonen. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Vettel και στην έκτη ο Bottas. Την δεκάδα έκλεισαν οι Leclerc, Grosjean, Magnussen και Perez.