Η ημέρα που ο Maradona βρέθηκε μια ανάσα από τη Formula 1!


Ο Diego Armando Maradona δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο «θρύλος» του, όμως, θα συνεχίσει να «ζει» στο διηνεκές. Όπως και οι ανέκδοτες ιστορίες γύρω από το πρόσωπό του

Ήταν το 1987. Η ομάδα της Williams ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1, με τον Nelson Piquet και τον Nigel Mansell να… κονταροχτυπιούνται στους πρώτους 14 αγώνες της σεζόν.

Τι ατύχημα του Mansell στις κατατακτήριες του ιαπωνικού γκραν πρι, στην πίστα του Fuji, όμως, έδωσε επί της ουσίας τον τίτλο στον Βραζιλιάνο, ο οποίος κατέκτησε το τρίτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του στη Formula 1.

Την ίδια εποχή, βεβαίως, κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο δεν ήταν άλλος από τον Diego Maradona. Ο Αργεντινός ήταν ο ηγέτης της Νάπολι, ενώ μόλις έναν χρόνο νωρίτερα είχε οδηγήσει την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα του Μεξικού.

Κάπου εκεί προέκυψε μια ιδέα: ο Diego να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1, προκειμένου να διαπιστώσει πόσο απαιτητική είναι η δουλειά των πιλότων και πόση προετοιμασία χρειάζεται για να αντέξουν σε αυτούς τους φρενήρεις ρυθμούς.

Όλα προέκυψαν έπειτα από μια συζήτηση του Diego με τον Sir Frank Williams. Άλλωστε το πάθος του Maradona για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν ανέκαθεν γνωστό. Και κάθε φορά που είχε την ευκαιρία, παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς αγώνες όλων των κατηγοριών.

Όμως άλλο πράγμα είναι να… μαγεύεις τη μπάλα, κι άλλο να διαχειρίζεσαι τους 1.000 ίππους του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα της Honda που χρησιμοποιούσε τότε η Williams. Ακόμα και για έναν αθλητή με τη φυσική κατάσταση του Maradona, η πρόκληση ήταν μεγάλη.

Όλα οργανώθηκαν σωστά, όμως την τελευταία στιγμή η εκδήλωση ακυρώθηκε, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων του Maradona με τη Νάπολι. «Υπήρχε ένας Αργεντινός που γνώριζε ανθρώπους από την ομάδα. Όλα ήταν έτοιμα για το τεστ, αλλά το ακύρωσα γιατί έπρεπε να παίξω για το Ιταλικό Κύπελλο. Και δεν μου δόθηκε ξανά η ευκαιρία », εκμυστηρεύτηκε χρόνια αργότερα σε Αργεντίνο συνάδελφο ο Maradona…

Διαβάστε επίσης: Ο Valentino Rossi αποχαιρέτησε τον Diego Maradona… (vid)

                             Όταν ο Sebastien Loeb έκανε… βόλτα τον Diego Maradona! (vid)