Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag, Michael!


Το «Car and Driver» ταξίδεψε στην Κολωνία κι επισκέφθηκε τη μόνιμη έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του Michael Schumacher, η οποία φιλοξενείται στην Motorworld

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ι-Μ.Π.

 

Βάσει αριθμών είναι ο κορυφαίος πιλότος που πέρασε ποτέ από τις πίστες της Formula 1. Και, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι 91 νίκες του είναι ένας αριθμός που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί από κάποιον σύγχρονο πιλότο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από τον Δεκέμβριο του 2013, όμως, ο Michael Schumacher, ο οποίος σήμερα συμπλήρωσε τα 50 χρόνια του, δίνει τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του. Τον αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από το τραγικό ατύχημα που είχε στις γαλλικές Άλπεις κάνοντας σκι.

Στην Κολωνία άνοιξε πριν από μερικούς μήνες τις πύλες της μια μόνιμη έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Μια έκθεση, η είσοδος στην οποία είναι δωρεάν για το κοινό, σε μια κίνηση της οικογένειας του Michael Schumacher να ανταποδώσει με τον δικό της τρόπο την αγάπη που έχει εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια ο «Schumi».

Μεταξύ των εκθεμάτων μπορεί κανείς να θαυμάσει το μονοθέσιο με το οποίο ήταν δεύτερος στην ευρωπαϊκή Formula Ford το 1988, το καρτ της KSM Motorsport, της ομάδας που δημιούργησε ο Michael Schumacher με έδρα τη γενέτειρά του, το Κέρπεν, καθώς και το μονοθέσιο της Formula 3 με το οποίο κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο στη Γερμανία το 1990.

Φυσικά, εκτίθενται πολλά από τα μονοθέσια με τα οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, κατακτώντας τις 91 νίκες του. Ανάμεσα σε αυτά η Jordan, με την οποία στις 25 Αυγούστου του 1991 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Formula 1 στο βελγικό γκραν πρι, οι δύο Benetton με τις οποίες κατέκτησε τους ισάριθμους πρώτους τίτλους του πριν μετακομίσει στη Ferrari το 1996, συνολικά επτά μονοθέσια της «σκουντερία», τα οποία οδήγησε ο Schumacher κατά τη δεκαετή παρουσία του στο Μαρανέλο, η Mercedes MGP W01, με την οποία το 2010 επέστρεψε στην ενεργό δράση, για λογαριασμό της γερμανικής ομάδας, καθώς και το πρωτότυπο C11 της Mercedes-Benz, με το οποίο το 1991 συμμετείχε στον 24άωρο αγώνα του Λε Μαν, με συνοδηγό τον Αυστριακό Karl Wendlinger.

Επίσης εκτίθενται πολλές φόρμες που φόρεσε ο Michael Schumacher κατά τη διάρκεια της λαμπερής καριέρας του με τη Benetton, της Ferrari και τη Mercedes, αλλά και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως στο «Race of Champions». Επίσης είναι εκτεθειμένα σε ειδική προθήκη τα κράνη που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, φυσικά πολλά από τα τρόπαιά του, καθώς και αντικείμενα ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας, όπως οικογενειακές φωτογραφίες και εικόνες από τα πρώτα βήματα του «Σούμι» στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η έκθεση φιλοξενείται σε έναν χώρο 1.000 τμ και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να δέχεται περισσότερο από μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.