WRC-Monte Carlo: Ποιός μπορεί να κοντράρει στα ίσια τον Sebastien Ogier;


Ο Sebastien Ogier δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ να διεκδικήσει τον όγδοο τίτλο της καριέρας του στο WRC κι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους αντιπάλους του

Η νίκη του Sebastien Ogier στο Μόντε Κάρλο δεν θα έπρεπε να συνιστά είδηση. Ούτε καν το γεγονός ότι ο Γάλλος κέρδισε για όγδοη φορά τον αγώνα του Πριγκιπάτου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των επτά νικών του Loeb στο ίδιο Ράλι.

Αυτό που πραγματικά αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού είναι ότι ο Γάλλος επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα μπορούσε να κάνει… βόλτα στην power stage και να μην ρισκάρει μια πιθανή έξοδο, μόνο και μόνο για να πάρει τους επιπλέον πέντε βαθμούς.

Προσέξτε, δεν είναι είδηση η συγκεκριμένη συμπεριφορά του Ogier. Μαθημένος είναι σε αυτή τη νοοτροπία, γι’ αυτό και του είναι πιο δύσκολο να «σηκώσει», παρά να πατήσει τέρμα το δεξί του πόδι στο πεντάλ του γκαζιού.

Ο Ogier μπήκε δυνατά στο φετινό Πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, μπήκε ακριβώς με τον τρόπο με τον οποίον είχε αποχαιρετήσει το «προβληματικό» 2020, δηλαδή με την αποφασιστικότητα στο μάξιμουμ και με μια μεγάλη επιθυμία για νίκες και τίτλους.

Κι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους υπόλοιπους επίδοξους διεκδικητές του τίτλου. Ειδικά στην Hyundai, Neuville και Tanak θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τον Γάλλο, αν δεν θέλουν να δουν ακόμα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να κάνει… φτερά πολύ νωρίς.

Εύκολο δεν θα είναι για κανέναν να κοντράρει στα ίσα τον Ogier. Ο Γάλλος δεν είναι τυχαία ο κορυφαίος οδηγός της τελευταίας (σχεδόν) δεκαετίας στο WRC. Αρκεί να δει κανείς το βλέμμα του στα in car πλάνα την ώρα που οδηγεί και θα καταλάβει πόσο παθιασμένος συνεχίζει να είναι γι’ αυτό που κάνει.