Honda Jazz e:HEV: Υβριδική τεχνολογία και ανώτερη ποιότητα!


Η καινοτομική πρόταση της Honda στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων πόλης είναι το νέο Jazz e:HEV που χαρακτηρίζεται από το μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα χάρη στις καινοτομικές τεχνολογίες που ενσωματώνει.

  • 19/4/2021

Το νέο logo e:HEV στο μικρότερο αυτοκίνητο της Honda, υποδηλώνει ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο ενσωματώνει βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρου DOHC i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης μέσω «έξυπνης» μονάδας ελέγχου ισχύος. Αποτέλεσμα του e:HEV υβριδικού συστήματος είναι η παραγωγή ισχύος ικανή να ικανοποιήσει την οδηγική αίσθηση, άμεση απόκριση, αλλά και χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Κάτι, που επιβεβαιώνεται πλήρως, μια και η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 109 PS/80kW, απόδοση ικανή ώστε το Jazz e:HEV να επιταχύνει από στάση στα 100km/h σε 9,4 δεύτερα και η τελική ταχύτητα να φθάνει τα 175 km/h.

Οδηγός και επιβάτες, να βιώνουν μια ευχάριστη εμπειρία από το αποδοτικό αυτό υβριδικό σύστημα, το οποίο εκλύει στο περιβάλλον ελάχιστο διοξείδιο του άνθρακα (εκπομπές CO2 από 102 g/km -WLTP), με την κατανάλωση καυσίμου να περιορίζεται στα 4,5l/100km (WLTP) στο στάνταρ μοντέλο. Αντιστοίχως, χαμηλές είναι οι εκπομπές και στην πιο «περιπετειώση» έκδοση Jazz Crosstar e:HEV με εκπομπή CO2 στα 110 g/km (WLTP) και κατανάλωση μόλις 4.8l/100km (WLTP).

Διαθέσιμο από €22.700

Το νέο Jazz Hybrid διατίθεται πλέον για παραγγελίες στην ελληνική αγορά και οι τιμές για την έκδοση Jazz e:HEV ξεκινούν από € 22.700 ενώ για την έκδοση Crosstar ξεκινούν από €28.900. Οι λιανικές τιμές του Jazz e:HEV στην Ελλάδα έχουν συγκρατηθεί με αποτέλεσμα να κυμαίνονται σε κατώτερα επίπεδα από τις τιμές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.