Πλήρως εξοπλισμένο σε άνεση και ασφάλεια: 10 αερόσακοι και αναβαθμισμένο Honda Sensing


Υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας προσφέρουν τα νέα Jazz και Jazz Crosstar, το οποία εφοδιάζονται με 10 αερόσακους, αλλά και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης Honda SENSING.

  • 19/4/2021

Το νέο Jazz e:HEV είναι εξοπλισμένο από τη βασική έκδοση με την «σουίτα» συστημάτων ασφαλείας Honda Sensing. Για την προστασία των επιβατών φροντίζουν οι 10 αερόσακοι, μεταξύ των οποίων οι πίσω πλαϊνοί και για πρώτη φορά στην κατηγορία Β και μεσαίος, ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα!

Το αμάξωμά του είναι προηγμένης μηχανικής συμβατότητας ACE™ με ειδική σχεδίαση στις λεπτότερες μπροστινές κολώνες ώστε η ενέργεια να διαχέεται χαμηλότερα σε ειδικές ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης.

Honda SENSING: Διαισθαντική ενεργητική ασφάλεια

Το νέο Honda Jazz διατίθεται με μία αναβαθμισμένη γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας και βοηθημάτων οδηγού στάνταρ, χάρη σε μία νέα εμπρός ευρυγώνια κάμερα που αυξάνει το πεδίο ορατότητας. Το Collision Mitigation Braking System της Honda έχει αναβαθμιστεί με νυχτερινή λειτουργία για την ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών στο σκοτάδι και τώρα ενεργοποιεί τα φρένα όταν αντίθετα ερχόμενα οχήματα διασχίζουν το δρόμο ή εισέρχονται στην πορεία του αυτοκινήτου.

Στο νέο Jazz, τα Adaptive Cruise Control και Lane Keep Assist System διατίθενται στάνταρ. Το ίδιο ισχύει και για το Road Departure Mitigation System, που εμποδίζει τον οδηγό να απομακρυνθεί από τη λωρίδα του, όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι το όχημα περνά από μία ανιχνευμένη διαγράμμιση ή πλησιάζει το εξωτερικό άκρο ενός πεζοδρομίου ή άλλα οχήματα. Το Blind Spot Information, σε συνδυασμό με Cross Traffic Monitor παραμένει στάνταρ στις executive εκδόσεις. Το σύστημα Intelligent Speed Limiter αναγνωρίζει πινακίδες με όρια ταχύτητας και ορίζει το όριο ταχύτητας. Εάν στην πινακίδα εμφανίζεται όριο ταχύτητας χαμηλότερο από την πραγματική ταχύτητα του αυτοκινήτου, μία ένδειξη στο ταμπλό αναβοσβήνει συνοδεία ενός προειδοποιητικού σήματος και το σύστημα σταδιακά μειώνει την ταχύτητα του οχήματος. Οι λειτουργίες Auto High-Beam Headlights και Traffic Sign Recognition παραμένουν στο πακέτο τεχνολογιών Honda SENSING που προορίζονται για το νέο Jazz.

Κεντρικός αερόσακος για κορυφαία επίπεδα παθητικής ασφάλειας

Για τη Honda, η παθητική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την ενεργητική και είναι αυτή που βοηθά στην προστασία των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Το νέο Jazz διαθέτει τώρα δέκα αερόσακους, μεταξύ των οποίων ένας νέος εμπρός κεντρικός αερόσακος. Αυτός ο πρωτοποριακός κεντρικός αερόσακος είναι ενσωματωμένος στο κέντρο της πλάτης του καθίσματος του οδηγού και εκτείνεται από την πλευρά του ατυχήματος, προστατεύοντας τα κεφάλια των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.