Το νέο Jazz e:HEV, always connected!


Με το νέο Honda Jazz Hybrid οι επιβάτες απολαμβάνουν άριστη συνδεσιμότητα, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

  • 19/4/2021

Η εργονομική οθόνη αφής LCD στο νέο Honda Jazz Hybrid είναι σχεδιασμένη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού. Ο χρόνος λειτουργίας των πιο συνηθισμένων χειριστηρίων έχει μειωθεί κατά 58% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο ταξίδι.

Η διεπαφή λειτουργεί παρόμοια με ένα smartphone, με έλεγχο 'swipe' για περιήγηση σε σελίδες και λίστες. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις χρήσης, ενσωματώνοντας προσαρμοζόμενα shortcuts για συχνές λειτουργίες και πηγές ήχου.

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες Connected infotainment γίνεται μέσω της οθόνης αφής ή φωνητικού ελέγχου. Στο πακέτο περιλαμβάνονται δελτία καιρού, αναζήτηση θέσεων στάθμευσης, μουσική, πλοήγησης, εντοπισμός και τηλεφωνικές υπηρεσίες. Η ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών συμπληρώνεται από «smartphone mirroring», μέσω των ενσωματωμένων Android Auto και Apple CarPlay, διαθέσιμα μέσω ασύρματης σύνδεσης είτε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. WiFi Hotspot διατίθεται επίσης για το νέο Jazz για πρώτη φορά. Οι σχεδιαστές εσωτερικού έδωσαν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, όταν δημιουργούσαν το απέριττο ταμπλό και τη διεπαφή. Ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες των καταναλωτών, η Honda εγκατέστησε και πάλι φυσικά χειριστήρια ελέγχου βασικών λειτουργιών - όπως οι ρυθμίσεις θέρμανσης και εξαερισμού - ευχάριστα στην αφή και με αίσθηση ακρίβειας.

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος infotainment είναι τα εξής:

• Νέας γενιάς Honda Connect με οθόνη 9''. Έμφαση στην ευκολία χρήσης (menu, buttons, το ταμπλό προεξέχει στο κάτω τμήμα για να στηρίζονται τα δάκτυλα κατά τη χρήση)

• Ασύρματο Car Play & Android Auto

• My Honda App*

• Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Honda Personal Assistant*

• Ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού μέσω ενσωματωμένου WiFi*

* Οι υπηρεσίες MyHondaApp, PersonalAssistant & WIFIhotspot δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αναμένεται σύντομα η ενεργοποίηση τους.

Honda Personal Assistant: Η προσωπική σας βοηθός!

Η πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές γίνεται μέσω της προηγμένης διεπαφής/οθόνης αφής, αλλά η ενεργοποίησή τους μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικών εντολών με το Honda Personal Assistant. Ο ψηφιακός βοηθός Honda Personal Assistant, που τον είδαμε για πρώτη φορά στο Honda e, είναι ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί φυσικές συνομιλίες βασισμένες σε έξυπνες εντολές και κατανόηση βάσει περιεχομένου (contextual understanding) για πρόσβαση σε μία γκάμα online υπηρεσιών.

Αυτός ο μοναδικός ψηφιακός βοηθός ενεργοποιείται εύκολα λέγοντας: «OK Honda», και στη συνέχεια, ακολουθεί ερώτηση ή εντολή. Ένα animation με αφηρημένο πρόσωπο συνοδεύει την απόκριση και αναγνωρίζει οπτικά την όλη επικοινωνία.

Χάρη στην αναγνώριση περιεχομένου (context recognition) οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν φυσικά, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη να αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιεχόμενο των επόμενων ερωτήσεων και απαντήσεων. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο, για εντοπισμό υπηρεσιών που διατίθενται σε συγκεκριμένες ώρες.