Η Honda δεσμεύεται να προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της στην Ευρώπη μέχρι το 2025


Η Honda ανακοίνωσε την πρόθεσή της το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. 

  • 7/3/2019
Με την ευκαιρία της σημερινής της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda μίλησε για επιτάχυνση των φιλοδοξιών της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025, και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.  
 
 
  • Η Honda φιλοδοξεί το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025 
  • Η αποκάλυψη του Honda e Prototype σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην επέκταση της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης της Honda
  • Η Honda ανακοινώνει την ανάπτυξη λύσεων ενεργειακής διαχείρισης για την Ευρώπη 
  • Συνεργασίες με τη Moixa (ειδικό στην τεχνολογία ‘συγκέντρωσης πόρων’) και την Ubitricity (ειδικό στον τομέα φόρτισης) 
 
 
Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, ο Tom Gardner, Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, δήλωσε, «…από το Μάρτιο του 2017 που δώσαμε την πρώτη μας δεσμευτική υπόσχεση, η τάση προς τον εξηλεκτρισμό έχει επιταχυνθεί σημαντικά. Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις εξακολουθούν να απαιτούν πιο καθαρή μετακίνηση. Η τεχνολογία εξελίσσεται με εντατικό ρυθμό και ο κόσμος αρχίζει να βλέπει με άλλη ματιά το αυτοκίνητο.» 
 
 
 
Αποκάλυψη του Honda e Prototype 
 
Μία ακόμα απόδειξη των φιλοδοξιών της Honda στον τομέα του εξηλεκτρισμού είναι το Honda e Prototype. Κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Γενεύη, το αυτοκίνητο προϊδεάζει για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής (με μπαταρία) της  Honda για την Ευρωπαϊκή αγορά. Μοντέλο πόλης για καθημερινές μετακινήσεις, το αυτοκίνητο προσφέρει ανταγωνιστική αυτονομία πάνω από 200km και δυνατότητα «ταχείας φόρτισης» στο 80% μέσα σε 30 λεπτά. Επίσης προσφέρει τη δυναμική οδική συμπεριφορά για την οποία φημίζεται η  Honda με σπορ πίσω κίνηση. Η έκδοση παραγωγής του Honda e Prototype θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν στη λίστα για ενημερώσεις, στο διαδικτυακό τόπο της Honda τώρα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία κράτηση για το αυτοκίνητο σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές, στις αρχές του καλοκαιριού. 
Μέχρι σήμερα, η Honda έχει λάβει 15.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e Prototype. 
 
Περαιτέρω επέκταση της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας
Στις αρχές του 2019, η Honda παρουσίασε με επιτυχία το νέο CR-V Hybrid, με πλήρως υβριδική τεχνολογία δύο μοτέρ i-MMD. Η Honda εκτιμά ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία θα παίξει βασικό ρόλο στην εκπλήρωση των στόχων της για 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.
 
Η Honda αναπτύσσει λύσεις ενεργειακής διαχείρισης για την Ευρώπη 
 
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη.  Η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία αμφίδρομης φόρτισης Power Manager που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017. 
 
Η Honda στοχεύει να δημιουργήσει μία οικογένεια προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης ενέργειας που θα παρέχουν μία ολοκληρωμένη λύση για πελάτες EV και διαχειριστές δικτύων ηλεκτρισμού στην Ευρώπη
 
Ο Tom Gardner δήλωσε, «Αυτή είναι μία σημαντική κίνηση για τη Honda, πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε κορυφαίες καινοτομίες της βιομηχανίας, προσφέροντας  υπηρεσίες στον ενεργειακό τομέα για τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους διαχειριστές του δικτύου ηλεκτρισμού και πελάτες  EV.”
 
Η Honda συνεργάζεται με την EV-Tec προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης Honda Power Manager (συμβατή με ηλεκτρικά οχήματα [με μπαταρία] όπως το Honda e Prototype) και σχεδιάζει να προσφέρει μία εμπορική έκδοση τα επόμενα χρόνια. Η Honda ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία με δύο εξωτερικούς συνεργάτες:
 
- Την εταιρία Moixa, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία ‘συγκέντρωσης πόρων’, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επωφελούνται από τον διαμοιρασμό της χωρητικότητας της EV μπαταρίας τους 
- Την Ubitricity, μία κορυφαία πάροχο λύσεων φόρτισης, μεταξύ των οποίων μία καινοτόμα φιλοσοφία φόρτισης στο δρόμο σε αστικές περιοχές
 
Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουν μελέτες βιωσιμότητας των τεχνολογιών σε Λονδίνο, Βρετανία  και Offenbach, Γερμανία. Περαιτέρω εξελίξεις αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά. 
 
Δελτίο Τύπου