Η ομάδα Alacrity Dynamics σε Αγώνες Γνώσης και Καινοτομίας Σχεδιάζει το Μέλλον


Η ομάδα συνεργασίας “Alacrity Dynamics”, της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής και του 2ου ΓΕΛ Αλίμου, λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο  διεπιστημονικό διαγωνισμό της F1 in Schools. 

  • 14/11/2019

Καλείται λοιπόν να σχεδιάσει ένα αμαξίδιο-μικρογραφία μονοθεσίου F1, προσπαθώντας να ξεπεράσει την επίδοσή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό του 2018 στη Σιγκαπούρη, όπου η ομάδα της Ερασμείου κατέκτησε την 4η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στους αγώνες ταχύτητας. 

Τι είναι όμως ο διαγωνισμός αυτός; 

To F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education).  Αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση τεχνολογίας που απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αποκτούν γνώσεις και αναπτύσσουν δεξιότητες εκπονώντας μια ερευνητική εργασία, μέρος της οποίας είναι η κατασκευή μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων υπό κλίμακα. 

Η ομάδα της Alacrity Dynamics.
Η ομάδα της Alacrity Dynamics.

Οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες με τον καθένα να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και όπως κάθε ομάδα που θέλει να πορευτεί στο δρόμο της επιτυχίας, πρέπει να έχει το δικό της Business Plan, να υπολογίζει το Budget και να αναζητά χορηγούς. 

Τα μέλη της ομάδας καλούνται να αξιολογηθούν σε 6 βασικούς τομείς οι οποίοι είναι οι Αγώνες Ταχύτητας των αυτοκινήτων, η Προφορική Παρουσίαση, οι Γραπτές Εργασίες της ομάδας (επιχειρηματικότητας, marketing & μηχανικής), οι Εμφανίσεις των μελών, το εκθεσιακό περίπτερο, την Ιστοσελίδα της ομάδας και τα Social Media.

Η ομάδα “Alacrity” συμμετέχει 6 συνεχόμενα χρόνια στον διαγωνισμό και έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες, με σημαντικότερες όλων την 6η θέση στον κόσμο το 2017, την 4η θέση στον κόσμο το 2018 και την 1η θέση στην Ελλάδα φέτος! Επιπλέον, φέτος η ομάδα “AlimoDymanics” κατέκτησε την 2η θέση στην Ελλάδα και σημαντικά βραβεία, όπως αυτό της δημιουργικότερης σκέψης και του καλύτερα σχεδιασμένου αμαξιδίου! Η ομάδα μας, λοιπόν, έχει θέσει ακόμα υψηλότερα τον πήχη, στοχεύοντας στην κορυφή!

Επιπροσθέτως, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάθε βραβείο που έχουν κατακτήσει οι ομάδες φανερώνει την αφοσίωση των μελών, την προσφορά του διαγωνισμού σε επίπεδο γνώσης, την αγάπη των μαθητών  για γνώση, το πάθος τους για τον κόσμο της F1 καθώς και την αποφασιστικότητα τους για την εκπλήρωση των στόχων τους, με βασικότερο όλων να καταφέρουν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα, στοχεύοντας την κορυφή!

Ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση είναι, φυσικά, η ολοκλήρωση του προγράμματος εντός περιορισμένου προϋπολογισμού. Για τον λόγο αυτόν η ομάδα αναζητά χορηγούς, φροντίζοντας πάντα να ανταποδίδει την συνεισφορά μέσω δράσεων. 

Οι μαθητές  τονίζουν: "Πορευόμαστε έχοντας στο νου τη φράση «Think Fast. Run Faster!".

Για περαιτέρω πληροφορίες αλλά και για να ενημερώνεστε για τα νέα της ομάδας:  

Website:     https://www.alacritydynamics.com/ 

Instagram:  @Alacrity_Dynamics

Facebook:   Alacrity Dynamics

Linked In: Alacrity Dynamics - F1 in Schools