Hyundai Kona Hybrid: Υψηλή υβριδική τεχνολογία και βραβευμένο design


Το Hyundai Kona, το πολυβραβευμένο για τη σχεδίασή του SUV, με διακρίσεις από διεθνείς σχεδιαστικούς θεσμούς έρχεται εδώ και λίγο καιρό με κορυφαία υβριδική τεχνολογία στην έκδοση Kona Hybrid.

  • 23/6/2020

To δημοφιλές SUV σε αυτήν τη νέα, προηγμένη τεχνολογικά έκδοσή του συνδυάζει την πλήρη υβριδική τεχνολογία και αποδίδει ισχύ 141 ίππων, αξιοποιώντας έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 lt και ηλεκτροκινητήρα. Η μονάδα ισχύος εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6-DCT, μια λύση μοναδική στην κατηγορία των υβριδικών οχημάτων ενώ διαθέτει και στάνταρ χειριστήρια σειραϊκής αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. 

Το Kona Hybrid προσφέρει μια ξέγνοιαστη, οικονομική λύση στην πόλη αλλά και εκτός των τειχών καθώς πετυχαίνει 45% χαμηλότερη κατανάλωση εντός πόλης συγκριτικά με turbo κινητήρες μικρού κυβισμού, (από 3,9 L/100km) καθώς το Kona Hybrid ενεργοποιεί εκτεταμένα την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση. Παράλληλα η ηλεκτροκίνησή του είναι αυτοφορτιζόμενη, απαλλαγμένη από το άγχος της φόρτισης. Η υβριδική μπαταρία του είναι τελευταίας τεχνολογίας ιόντων λιθίου με υψηλή αξιοπιστία, ενώ καλύπτεται από την κορυφαία στην κατηγορία εργοστασιακή πανευρωπαϊκή εγγύηση 8 ετών.

Από την άλλη, όπως συμβαίνει με τα υβριδικά οχήματα το Kona Hybrid πετυχαίνει οικονομική τακτική συντήρηση με ελαχιστοποιημένο κόστος κυκλοφορίας ενώ η προνοητική εξοικονόμηση καυσίμου, χάρη στις τεχνολογίες ECO-DAS που αξιοποιούν εκ των προτέρων επικείμενες ανηφορικές ή κατηφορικές κλίσεις, επιτρέπουν άριστη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας του Kona Hybrid.

Αναφορικά με τη δυνατότητα απόκτησης του Kona, η Hyundai προσφέρει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης με προνομιακό επιτόκιο 3,9% ( 0,6% εισφορά), ελάχιστη προκαταβολή 25% και μεγάλη περίοδο αποπληρωμής έως και 84 μήνες. Με αυτό το εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, ο πελάτης μπορεί ενδεικτικά να αποκτήσει το Kona Hybrid με 7.077€ προκαταβολή και μηνιαία δόση μόλις 229€. Με το επιτόκιο 3,9%, το όφελος για τον πελάτη μπορεί να υπερβαίνει τα 3.300€ σε σύγκριση με τα επιτόκια χρηματοδότησης που ισχύουν για την αγορά αυτοκινήτου.