KIA: Ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2019


Σύμφωνα με τα στοιχεία, η KIA Motors πούλησε 132.174 αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2019 στην Ευρώπη, μια αύξηση κατά 0,6% σε σχέση με πέρυσι.

  • 20/4/2019

Βάσει των τελευταίων στοιχείων του «ACEA» («Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτου»), το μερίδιο αγοράς της KIA στην ευρωπαϊκή αγορά αυξήθηκε στο 3,2%, από 3,1% στο ίδιο χρονικό διάστημα του 2018. Το καινούργιο Ceed ήταν το μοντέλο της με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ( 29%) ενώ το νέο ProCeed πούλησε πέντε φορές περισσότερο απ’ ό,τι ο προκάτοχός του. Τέλος, ένα στα οκτώ καινούργια αυτοκίνητά της που πωλήθηκαν στην Ευρώπη είχαν κάποιο εξηλεκτρισμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Ο κ. Emilio Herrera, Chief Operating Officer της KIA Motors Europe, σχολίασε σχετικά: «Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της KIA, αυτό το τρίμηνο ήταν οι πιο υψηλές από ποτέ, ενισχυμένες από την ολοκαίνουργια οικογένεια μοντέλων του Ceed, η οποία διευρύνθηκε αυτό το τρίμηνο με την άφιξη του νέου ProCeed (πεντάθυρο shooting brake)  το οποίο αποδείχθηκε αμέσως εξαιρετικά επιτυχημένο, μιας και οι πωλήσεις του τον Μάρτιο και μόνο ήταν ανάλογες των ετήσιων πωλήσεων του τρίθυρου προκατόχου του για όλο το 2018».

Ο κ. Herrera συνέχισε λέγοντας: «Τα νέα μας μοντέλα είναι αυτά που ώθησαν τις πωλήσεις μας, ενώ τους επόμενους μήνες θα παρουσιάσουμε και άλλα καινούργια αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου Ceed crossover. Με τη διεύρυνση και ανανέωση της γκάμας μας αποκτούμε μια ακόμα πιο ισχυρή θέση προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια συνεχή ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Το νέο ProCeed, το πρώτο τρίμηνο του 2019  πούλησε συνολικά 3.908 μονάδες, μια τριψήφια αύξηση (459,9%) σε σχέση με τις πωλήσεις του προηγούμενου, τρίθυρου pro_cee’d, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018. Μόνο τον Μάρτιο, οι πωλήσεις του καινούργιου μοντέλου ισοφάρισαν τις πωλήσεις του προκατόχου του καθ' όλη τη διάρκεια του 2018.  

Τα Ceed hatchback και Sportswagon σημείωσαν αυξημένες πωλήσεις, συγκριτικά με την περσινή χρονιά και για το ίδιο χρονικό διάστημα της τάξης του 12% και του 13,5%, αντίστοιχα. Αργότερα, εντός της χρονιάς, θα παρουσιαστεί ένα νέο Ceed crossover που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δημοφιλή γκάμα του μοντέλου. Το Ceed παραμένει το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της KIA στην Ευρώπη, πίσω από το Sportage που κατασκευάζεται, επίσης, στην Ευρώπη και οι πωλήσεις του το πρώτο τρίμηνο του 2019 έφτασε τις 32.354 μονάδες.

Τα εξηλεκτρισμένα συστήματα μετάδοσης αυξάνουν το μερίδιό τους στις ευρωπαϊκές πωλήσεις της KIA. Η γκάμα της περιλαμβάνει πλέον ήπια υβριδικές, υβριδικές, plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις μοντέλων της. Συνολικά, οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων αυξήθηκαν, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, κατά 1/3, φτάνοντας τις 18.670 μονάδες. Το πιο δημοφιλές εξηλεκτρισμένο μοντέλο της KIA, το Niro, είδε τις τριμηνιαίες πωλήσεις του σε σχέση με πέρυσι, να αυξάνονται κατά 49,6%, στις 15.965 μονάδες. Τόσο η υβριδική όσο και η plug-in υβριδική του έκδοση πούλησαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η KIA, πρόσφατα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ανακοίνωσε σημαντικές αναβαθμίσεις των Niro Hybrid και Plug-in Hybrid. 

Οι πωλήσεις του Optima Plug-in Hybrid (διαθέσιμο ως Sedan και Sportswagon) αυξήθηκε κατά 48.3% στις 1.435 μονάδες, ενώ το απερχόμενο Soul EV σημείωσε τις τελευταίες εβδομάδες πριν την αντικατάστασή του πωλήσεις 474 μονάδων.  

Η KIA, είδε, επίσης, μεγάλη ζήτηση και για τα δύο πιο καινούργια BEV (Battery Electric Vehicle) της, τα e-Soul και e-Niro. Και τα δύο μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μέσα στο έτος θα ακολουθήσουν και άλλες. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν, επίσης, (περισσότερες από 1.000 πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2019) και από το υβριδικό Sportage EcoDynamics.

Η KIA, σημείωσε αυξημένες πωλήσεις στο άνω αλλά και στο κάτω άκρο της ευρωπαϊκής της γκάμας. Αυτές του αυτοκινήτου πόλης Picanto αυξήθηκαν κατά 13,8% (στις 21.154 μονάδες), ενώ αυτές του Stinger αυξήθηκαν κατά 34,5% (στις 1.103 μονάδες). Το compact SUV Stonic –το τέταρτο πιο δημοφιλές μοντέλο της KIA πίσω από τα Sportage, Ceed και Picanto– είδε και αυτό τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 4.9% στις 15.968 μονάδες. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.