Αυτό το Toyota σαρώνει στην ευρωπαϊκή αγορά – Από 19.000€ η τιμή του στην Ελλάδα


To μοντέλο παλεύει... με τα θηρία της κατηγορίας των B-SUV και έχει πετύχει στη σύντομη του πορεία του να αναδειχθεί μέσα από την προτίμηση των αγοραστών.

  • 4/10/2022

Η αναφορά γίνεται στο Toyota Yaris Cross. Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε οι άνθρωποι της Toyota γνώριζαν ότι ο δρόμος που θα ανοιχθεί μπροστά του δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Βλέπετε μπορεί η ονομασία Yaris να δίνει έξτρα πόντους, όμως στην κατηγορία των B-SUV.... πέφτουν κορμιά.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι προτάσεις που βρίσκουν μπροστά τους οι υποψήφιοι αγοραστές είναι πολλές και αξιόλογες. Ford Puma, Nissan Juke, Renault Captur, Skoda Kamiq, Volkwagen T-Roc είναι μερικές και πλέον ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη… μάχη χαρακωμάτων που έχει ξεσπάσει.

Διαβάστε αναλυτικά πως στέκεται το Yaris Cross απέναντι στον ανταγωνισμό εδώ.

Παρόλα αυτά το Yaris Cross χρησιμοποιώντας την μακρά εμπειρία της Toyota στα SUV, ανέδειξε το μικρότερο σε διαστάσεις όχημά της σε αυτή την κατηγορία, σε μία από τις κορυφαίες επιλογές. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι και τον Αύγουστο το Yaris Cross πούλησε στην Ευρώπη 125.599 μονάδες και βρίσκεται αρκετά ψηλά σε «δυνατές» αγορές όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.

Η...  καλή μέρα φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Η παραγωγή του στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Βαλενσιέν της Γαλλίας πήρε μπροστά τον Ιούλιο του 2021 και οι πρώτες μονάδες μπήκαν στις αντιπροσωπείες στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τους τρεις πρώτους μήνες, δηλαδή μέχρι και το κλείσιμο του 2021, οι παραδόσεις του έφτασαν τις 22.743.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο η Toyota προχώρησε στην παρουσίαση και της Sport GR έκδοσης η οποία αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στην εμπορική του πορεία.

Στην Ελλάδα το Yaris Cross έχει σκαρφαλώσει μέσα στην κορυφαία τριάδα της Toyota με τα στοιχεία να δείχνουν ότι το 2022, μέχρι και τον Αύγουστο, το μοντέλο πούλησε 1.919 μονάδες έχοντας μπροστά του στη δεύτερη θέση το CH-R με μόλις 23 αυτοκίνητα διαφορά (1.942) ενώ στην κορυφή δεν κουνιέται το «μικρό» Yaris που έχει πουλήσει 4.191.

Με τις 1.919 που έχει διαθέσει το Toyota Yaris Cross έχει συγκεντρώσει μερίδιο 10,12% στην κατηγορία των B-SUV στην Ελλάδα, έχοντας μπροστά του μόνο το Volkswagen T-Roc που έχει "γράψει" περισσότερα χρόνια κυκλοφορίας, ενώ τον περασμένο Μάρτιο πάτησε στη χώρα μας και η ανανεωμένη εκδοχή του.

Αν κοιτάξει κανείς τον ελληνικό τιμοκατάλογο της Toyota θα δει ότι η τιμή εκκίνησης για τη βασική έκδοση του Yaris Cross ξεκινάει από τις 19.000€. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η τιμή δεν είναι «φιξαρισμένη» και έτσι αν κάποιος μεταβεί σε μία έκθεση και παραγγείλει το μοντέλο τότε η παράδοση μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 15 μήνες, ενώ η τελική τιμή θα διαμορφωθεί όταν το αυτοκίνητο έρθει στην Ελλάδα.

Αυτό είναι ένα "φαινόμενο" που συναντάμε σε πολλές εταιρείες, όχι μόνο στην Toyota, και ο βασικός λόγος είναι οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των αυτοκινητοβιομηχανιών που τις έχουν αναγκάσει να κατεβάσουν τους ρυθμούς παραγωγής στα εργοστάσιά τους.