Ανανέωση για τα MINI Hatch & Convertible


Τελικά οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν και οι εν λόγω εκδόσεις αμαξωμάτων του MINI θα κάνουν την πρώτη τους επίσημη παρουσίαση στην έκθεση του Detroit.

  • 10/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Μάρτιο θα γίνει και η πανευρωπαϊκή παρουσίαση στο σαλόνι της Γενεύης με τις πωλήσεις να ξεκινούν αμέσως μετά. Όπως ήταν αναμενόμενο τα νέα στοιχεία έχουν να κάνουν με τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα (προαιρετικά LED), τους προφυλακτήρες, τις νέας σχεδίασης ζάντες και το «δισδιάστατο» νέο λογότυπο της μάρκας. Νέες επιλογές θα υπάρχουν στην χρωματική παλέτα.

Στο εσωτερικό οι βασικές διαφορές εντοπίζονται στο νέο τριάκτινο τιμόνι και στο αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 6,5 ιντσών. Στις πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού υπάρχει μεγαλύτερη αφής στις 8,8 ίντσες με διάφορα έξτρα όπως η ασύρματη φόρτιση smartphone και διάφορες λειτουργίες διασύνδεσης.

Πέρα από κάποιες βελτιώσεις στα σημεία (ηλεκτρονική διαχείριση, παροχή λαδιού, εισαγωγή αέρα κ.α.), η σειρά κινητήρων TwinPower δεν έχει κάποια αλλαγή. Έτσι την γκάμα συνεχίζουν να απαρτίζουν στην Ευρώπη συνολικά επτά εκδόσεις κινητήρων με ισχύ από 75 έως 192 PS στο Cooper S. Το MINI Convertible έχει έξι κινητήρες, ενώ ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 7άρι (διπλόδισκο) ή αυτόματο 8άρι (με μετατροπέα ροπής).