Από το Rapid στο Spaceback


Η Skoda παρουσίασε το πρωτότυπο του επόμενου Rapid, το οποίο θα ονομάζεται Spaceback! Μάλιστα, το μοντέλο παραγωγής θα προλάβει να λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο 2018.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: SKODA
  • 10/10/2018

Έπειτα από σχεδόν 7 χρόνια κατασκευής έφτασε ο καιρός για τη νέα γενιά του Skoda Rapid. Βέβαια, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019, δε θα λέγεται πλέον “Rapid”, αλλά “Spaceback”. Ποιος είναι ο λόγος της αλλαγής; Η Skoda θα διαθέτει μελλοντικά το Rapid μόνο ως hatchback, ενώ το νέο μοντέλο δείχνει να είναι περισσότερο ένα station wagon. Πάντως, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το πρωτότυπο Vision RS μας έδωσε μία ιδέα για το Spaceback.

Οι φωτογραφίες, που απεικονίζουν το υπό εξέλιξη μοντέλο, αποδεικνύουν ότι οι Τσέχοι τηρούν τις υποσχέσεις τους, παρουσιάζοντας το μικρομεσαίο αυτοκίνητο με liftback αμάξωμα. Μάλιστα, προκειμένου να μεγαλώσει η απόσταση... σεβασμού από την Octavia, το Spaceback θα περιοριστεί σε αυτό το αυστηρό σχεδιαστικό πλαίσιο. Η Skoda υπόσχεται επιπλέον πλούσιους χώρους και πολλά συστήματα υποβοήθησης. Μάλιστα, θα πρέπει να υπολογίζουμε με ένα πιο μοντέρνο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας. Κάτω από το μπροστινό καπό θα βρίσκονται είτε ο τρικύλνδρος βενζίνης του 1,0 lt. με ισχύ από 84 έως 109 PS είτε ο diesel των 1,5 lt. με ισχύ έως και 148 PS.