Επίσημα το ολοκαίνουργιο Audi A6 Avant


Όπως ήταν αναμενόμενο μερικούς μήνες μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς A6 ακολουθεί και η κλασική βάγκον που θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη estate έκδοση της Mercedes E-Class.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/4/2018

Με το ίδιο δυναμικό όσο και γνώριμο στιλ η πιο οικογενειακή εκδοχή στην γκάμα του νέου Audi A6 δίνει και πάλι το παρόν προσφέροντας χώρους και πολυτέλεια. Σε σχέση με την τετράθυρη έκδοση η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται από την μεσαία κολόνα και πίσω όπου ο πρόσθετος όγκος εναρμονίζεται με απόλυτη επιτυχία με τα LED φωτιστικά σώματα και τις οβάλ απολήξεις να κλέβουν την παράσταση.

Συγκριτικά με το απερχόμενο A6 Avant, το νέο είναι κατά 12 mm μακρύτερο (με σχεδόν πεντάμετρο προφίλ, στα 4,94 m για την ακρίβεια) και παράλληλα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα με το μεγαλύτερο μεταξόνιο. Επόμενο είναι οι χώροι για τους επιβάτες να είναι μεγάλοι και άνετοι όταν το πορτμπαγκάζ έχει 27 mm μεγαλύτερο μήκος και πλέον φτάνει σε χωρητικότητα τα 565 lt. Όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν η πρακτικότητα εκτοξεύεται στα συνολικά 1.680 lt.

Κατά τα υπόλοιπα το ταμπλό είναι πανομοιότυπο με εκείνο της saloon έκδοσης του A6, ενώ κοινά είναι και τα μηχανικά μέρη. Το λανσάρισμα του Avant θα γίνει με τους V6 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου όπου το mild hybrid σύστημα (σε δίκτυο 48V, με σύστημα start/stop με ιμάντα και μία μικρή μπαταρία λιθίου) είναι στάνταρ. Συγκεκριμένα θα υπάρχει ένας τρίλιτρος TFSI από το A6 55 που αποδίδει 340 PS. Οι ντίζελ περιλαμβάνουν τρείς εκδόσεις TDI: τον δίλιτρο τετρακύλινδρο από το A6 40 με 204 PS (που θα ακολουθήσει αργότερα) και τους δύο τρίλιτρους V6 με 231 PS και 286 PS.