H νέα BMW Z4 είναι ένα γνήσιο sport roadster!


Μετά τις διαρροές και τα πολλά teaser παρουσιάστηκε στο Pebble Beach η νέα γενιά του γερμανικού roadster.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/8/2018

Συγκεκριμένα εδώ βλέπετε την Μ40i εκδοχή της Z4 στην έκδοση First Edition ενώ σχεδόν παράλληλα θα παρουσιαστεί και η μικρότερη Z4 30i. Η M40i έχει κάτω από το καπό της έναν εξακύλινδρο τρίλιτρο turbo κινητήρα που αποδίδει 340 PS με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 4,6 sec. Η συγκεκριμένη έκδοση με το πακέτο M Sport έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενισχυμένο σύστημα πέδησης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M differential στον πίσω άξονα.

Ανάμεσα στα λίγα αρχικά στοιχεία που έδωσε η BMW αναφέρεται η δεδομένη ιδανική κατανομή βάρους 50/50. Σχεδιαστικά η προσοχή επικεντρώνεται στο μπροστινό μέρος με τα χαρακτηριστικά νεφρά και τους νέας σχεδίασης προβολείς, ενώ πίσω επικρατεί μία συμπαγής εικόνα με την αεροτομή να ενσωματώνεται στην πόρτα. Το οδηγοκεντρικό cockpit αναδεικνύεται από δυναμικές γραμμές με εμπρόσθιο προσανατολισμό. Επίσης, η σαφής διάταξη όλων των χειριστηρίων επιτείνει την οδηγική εμπειρία στο εσωτερικό της νέας BMW Z4.

Σχετικά με τις διαστάσεις η γερμανική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει κάτι αλλά η νέα Z4 είναι σημαντικά φαρδύτερη με 70 mm στο πλάτος της και έχει 30% περισσότερη στρεπτική δυσκαμψία από την απερχόμενη. Η οροφή είναι μαλακά soft-top. Αργότερα και με το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του αυτοκινήτου (τον Οκτώβριο στο Παρίσι) θα λανσαριστούν και δίλιτρες εκδόσεις από την άνοιξη του 2019 με κοντά στα 200 PS για την Z4 sDrive20i και πάνω από τους 250 PS για την Z4 sDrive30i.