H Porsche Mission E Cross Turismo είναι βάγκον και ηλεκτρική


Στην Γενεύη η γερμανική εταιρία παρουσίασε ένα πρωτότυπο estate μοντέλο που βασίζεται στην επερχόμενη Mission E και που προλογίζει μία έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/3/2018

Από την στιγμή που βασίζεται στην Mission E το επερχόμενο estate με την κάπως crossover σχεδίαση θα είναι και αυτό μηδενικών ρύπων. Με άλλα λόγια θα εφοδιάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης της Mission E αλλά οι Γερμανοί δεν έχουν ανακοινώσει αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πάντως έχει γίνει γνωστό πως σε κάθε άξονα υπάρχει από ένας ηλεκτροκινητήρας με την συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 600 PS και την σύνθετη τετρακίνηση να έχει χαρακτηριστικά torque vectoring. Παρά μόνο πως το σύστημα φόρτισης 800V θα επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητας της και μόλις σε 15 λεπτά της ώρας. Όσο για την αυτονομία θα ξεπερνά τα 500 km.

Από εκεί και πέρα το μήκος του εντυπωσιακού αμαξώματος φτάνει τα 4,95 m με ύψος στα 1,42 m. Όπως μπορείτε να δείτε σχεδιαστικά συνδυάζει το στιλ της Mission E με εκείνο της Panamera Sport Turismo. Εικονικές προσομοιώσεις έχουν δείξει πως η Mission E Cross Turismo μπορεί να ολοκληρώσει την διαδικασία των 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,5 sec και των 0-200 km/h σε λιγότερο από 12 sec.