Νέο Opel Insignia Sports Tourer: Η πρακτικότητα στο επίκεντρο


Το νέο Opel Insignia Sports Tourer, η station wagon έκδοση του  Opel Insignia Grand Sport υιοθετεί τη σπορ γραμμή ενός μεγάλου coupé, είναι ευρύχωρο και προσφέρει ασφάλεια όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο - ναυαρχίδα. 

  • 8/3/2017

Η δεύτερη γενιά του Insignia εντυπωσιάζει με τις γραμμές και το χώρο αποσκευών που έχει αυξηθεί στα 1.640 L – 100+ L συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο – και τις τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, από προβολείς Opel IntelliLux LED matrix και υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού μέχρι head-up display.

Επιπλέον, το Insignia προσφέρει κορυφαία συνδεσιμότητα με ενσωμάτωση smartphone που περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία του Opel OnStar, για να μπορούν επιβαίνοντες μέσω των Συμβούλων OnStar να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο και να αναζητούν χώρους στάθμευσης. Η νέα ναυαρχίδα είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, κάμερα 360° και ευφυή τετρακίνηση με κατανομή ροπής (torque vectoring).

Το νέο Opel Insignia Sports Tourer είναι μέχρι 200 kg ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο – ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό. Αυτό οφείλεται κυρίως στη χρήση ελαφρών υλικών και την έξυπνη αξιοποίηση των χώρων. Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη θέση του καθίσματος του οδηγού, επιτυγχάνεται βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς, που το κάνει το πιο ευέλικτο station wagon στην ιστορία της μάρκας.

Θα διατίθεται με μία γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και diesel σε συνδυασμό με κιβώτια νέας γενιάς. Η απόλυτη νέα πρόταση είναι το υπέρ αποδοτικό οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο εντυπωσιάζει με μία εξαιρετικά άνετη διαδικασία αλλαγών σχέσεων και αρχικά θα διατίθεται σε συνδυασμό μόνο με τετρακίνηση.