Ντεμπούτο στο L.A. για την BMW M340i


Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα της ισχυρότερης εκδοχής της νέας Σειράς 3.

  • 14/11/2018

Μέχρι να δούμε την κορυφαία Μ3 προς τα τέλη του επόμενου χρόνου η BMW παρουσιάζει την M340i που ξεχωρίζει από το πιο σπορ αμάξωμα με την διαφορετική μάσκα, τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τους βαμμένους καθρέπτες, τον πίσω διαχύτη και τις μεγάλες απολήξεις κ.α. Στο εσωτερικό την διαφορά κάνουν τα απαραίτητα λογότυπα της έκδοσης στα κατώφλια, τα σπορ καθίσματα με την όμορφη επένδυση, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων κ.α.

Την κίνηση της M340i αναλαμβάνει ένας εξακύλινδρος σε σειρά τρίλιτρος biturbo κινητήρας που αποδίδει 374 PS και 500 Nm ροπής. Τα οποία που περνούν στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς (στην περίπτωση της έκδοσης xDrive) μέσω ενός αυτόματο κιβωτίου Steptronic με 8 σχέσεις. Αν εξαιρεθεί η κορυφαία Μ3 αυτή η έκδοση της Σειράς 3 είναι η ισχυρότερη που έχει υπάρξει ποτέ.

Προς το παρόν η BMW έχει ανακοινώνει χρόνο 4,4 sec για την M340i xDrive σχετικά με την διαδικασία των 0-100 km/h όταν η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ενισχύσεις και βελτιώσεις στο σασί με την γνωστή ιδανική αναλογία βάρους 50/50, μπλοκέ διαφορικό M-Sport, χαμηλότερο κέντρο βάρους, 25% μεγαλύτερη ακαμψία, τετραπίστονες μπροστά δαγκάνες κ.α.