Το ανανεωμένο Audi TT έχει και ειδική έκδοση «20 Years»


Το σπέσιαλ Audi TT «20 Years» θα κατασκευαστεί σε μόλις 999 αντίτυπα και για τους δύο τύπους αμαξώματος -coupe και roadster.

  • 5/12/2018

H Audi άνοιξε τη λίστα των παραγγελιών για το ανανεωμένο ΤΤ, που συμπληρώνει αισίως 20 χρόνια παρουσίας. Προκειμένου λοιπόν να γιορτάσει το γεγονός η γερμανική εταιρεία περιέλαβε στη γκάμα και την ειδική έκδοση «20 Years», η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο ως coupe όσο και ως roadster.

Πηγή έμπνευσης για το σπέσιαλ αυτό ΤΤ, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 999 αντίτυπα, είναι το πρωτότυπο TTS Roadster, που είχε κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση του Τόκιο του 1995.

Κάτι που φαίνεται κυρίως από τις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων με το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα οι οποίες επεκτείνονται και στις πόρτες αλλά και στην κεντρική κονσόλα, ενώ οι γκρι χρώματος ζάντες των 19 in, τα Matrix OLED πίσω φώτα και τα ματ σήματα της Audi είναι μερικά από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του ΤΤ «20 Years».

Τα διαθέσιμα χρώματα αμαξώματος είναι δύο γκρι, τα οποία η Audi ονομάζει arrow gray και nano gray, ενώ η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο εκδόσεις του τετρακύλινδρου 2.0 TFSI.

Η εισαγωγική 40 TFSI είναι προσθιοκίνητη με 197 PS και ένα 0-100 km/h σε 6,6 sec, ενώ η 45 TFSI έχει 245 PS, μπορεί να είναι προαιρετικά και τετρακίνητη. Εδώ το 0-100 km/h ολοκληρώνεται, όταν το κιβώτιο είναι αυτόματο S-Tronic -κάτι που ισχύει και για το 40 TFSI- σε 5,9 sec.