To Audi SQ2 επίσημα με 300 PS


Ανάμεσα στις πιο hot πρεμιέρες που έλαμψαν στο σαλόνι του Παρισιού ήταν το ταχύτερο και πιο πρόσφατο μέλος στην γκάμα του Q2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/10/2018

Με προίκα το μοτέρ από το S3 το Audi Q2 διευρύνει την γκάμα του με μία ισχυρή έκδοση που αποδίδει 300 PS και 400 Nm ροπής στις 2.000-5.200 rpm. Η ισχύς πηγάζει από έναν δίλιτρο TFSI που συνδυάζεται με το γνωστό αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο με επτά σχέσεις όταν η ροπή περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω της τετρακίνησης quattro.

Στην περίπτωση που το λογισμικό της τετρακίνησης αναγνωρίσει απώλεια πρόσφυσης των πίσω τροχών τότε αυτόματα και θεωρητικά μπορεί να κατανείμει έως και το 100% της ροπής και μέσα σε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου. Από πλευράς επιδόσεων τα πρώτα 100 km/h «έρχονται» σε 4,8 sec με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Πέρα από τον τετρακύλινδρο turbo υπάρχουν οι σχετικές αναβαθμίσεις του σασί με πιο σφιχτό συνδυασμό ανάρτησης και χαμήλωμα κατά 20 mm. Επίσης η προοδευτική κρεμαγέρα έχει χαρτογράφηση S με το Audi drive select να προσφέρει πέντε επιλογές παραμετροποίησης (auto, comfort, dynamic, efficiency και individual).

Εξωτερικά το SQ2 ξεχωρίζει από την εμφατική αεροδυναμική σιλουέτα που ξεχωρίζει τις S εκδόσεις όταν το εσωτερικό έχει ανάλογη αύρα με αρκετή απομίμηση κάρμπον και λογότυπα quattro. Ο ψηφιακός πίνακας virtual cockpit είναι προαιρετικός. Οι πωλήσεις του SQ2 ξεκινούν αρχές 2019 στην Ευρώπη.