Το νέο TT RS έρχεται πιο σπορ και hi-tech (video)


Σε ανεπαίσθητες σχεδιαστικές αλλαγές βγαλμένες από τα Motorsport για το TT RS προχώρησε η Audi για να διατηρήσει το υψηλό hi-tech προφίλ του.

  • 6/2/2019

Με ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και πιο επιθετικά σχεδιασμένο το πίσω, το νέο Audi TT RS Coupe και Roadster δείχνει επικαιροποιημένο και πιο δυναμικό από πριν. Ο νέος προφυλακτήρας έχει διαφοροποιημένα στοιχεία που ευθύνονται και για την καλύτερη αεροδυναμική, ενώ πίσω η ανασχεδιασμένη σταθερή πτέρυγα διαθέτει μικρά αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι.

Τα φωτιστικά σώματα είναι LED στάνταρ ενώ προαιρετικά διατίθενται matrix LED αλλά και φώτα οπισθοπορείας OLED. Στο εσωτερικό η διαφορά εντοπίζεται στο τυπικό για σπορ αυτοκίνητο ένθετο στο άνω σημείο του τιμονιού αλλά και σε νέα αισθητικά μοτίβα σε μπλε ή κόκκινες αποχρώσεις όπως στα στεφάνια των αεραγωγών.

Το νέο TT RS διατίθεται σε 8 χρώματα αμαξώματος με προεξάρχοντα τα Kyalami green, Pulse orange και Turbo blue. Υπάρχουν επίσης πακέτα εξατομίκευσης με στοιχεία στιλπνού μαύρου ή ματ αλουμινίου.

Την κίνηση στους τέσσερις τροχούς δίνει ο βραβευμένος turbo βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων απόδοσης 400 ίππων με 7άρι s-tronic κιβώτιο, ενώ το χαμηλό βάρος των 1.450 κιλών και τα 480 Nm ροπής υπόσχονται 0-100 σε 3,7 sec και τελική ταχύτητα (χωρίς περιοριστή) στα 280 km/h. Το πακέτο συμπληρώνουν στοιχεία όπως ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις, αεριζόμενα και διάτρητα δισκόφρενα, αλλά και το νέας γενιάς Infotaiment σύστημα MMI της Audi. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τις αλλαγές ανάμεσα στο TT RS του 2016 (κόκκινο) και το TT RS του 2019 (μπλε).

Βρείτε τις διαφορές: Από αριστερά το απελθόν και από δεξιά το νέο TT-RS
Βρείτε τις διαφορές: Από αριστερά το απελθόν και από δεξιά το νέο TT-RS