Δεν σκέφτεται την επιστροφή στο MotoGP ο Dovizioso


Αν και ο «Dovi» είναι «ανοιχτός» στο ενδεχόμενο να κάνει νέες δοκιμές με την Aprilia, αντιλαμβάνεται ότι το να λάβει «wild card» για τη συμμετοχή του σε κάποιον αγώνα είναι κάτι μάλλον απίθανο.

  • 14/5/2021

Ο Andrea Dovizioso ολοκλήρωσε τις δεύτερες δοκιμές του με την Aprilia RS-GP στην πίστα του Mugello αυτή την εβδομάδα. Αν και ο «Dovi» είναι «ανοιχτός» στο ενδεχόμενο να κάνει νέες δοκιμές με την Aprilia, αντιλαμβάνεται ότι το να λάβει «wild card» για τη συμμετοχή του σε κάποιον αγώνα είναι κάτι μάλλον απίθανο.

Η συνεργασία του Dovizioso και της Aprilia ακολουθεί τα καθιερωμένα χρονοδιαγράμματα. Ο «Dovi» έχει ήδη δοκιμάσει την Aprilia RS-GP στη Jerez και το Mugello, σχεδόν σε κάθε κατάσταση πίστας, αλλά δεν έχει πειστεί ακόμα να κάνει άλλο ένα βήμα.

Στην πραγματικότητα, ο Andrea Dovizioso έχει αποκλείσει το να ζητήσει «wild card» με την Aprilia αυτή τη σεζόν στο MotoGP , μεταξύ άλλων επειδή δεν ήταν στο σχέδιο.

Βέβαια, μετά τις δύο ημέρες δοκιμών στο Mugello, ο Dovizioso είναι ανοιχτός σε περαιτέρω δοκιμές, αφού ολοκληρώσει τις δύο δοκιμές που συμφωνήθηκαν εξαρχής.

«Ποτέ δεν μιλήσαμε για wild card, γιατί το σχέδιό μας ήταν αποκλειστικά να κάνουμε αυτές τις δύο δοκιμές. Ήταν ξεκάθαρο για μένα από την αρχή και θέλω να κρατήσω τον λόγο μου. Ήθελα να κάνω αυτά τα δύο τεστ και αυτό έγινε. Τίποτα περισσότερο. Μετά από αυτά τα δύο τεστ, θα μιλήσουμε γι' αυτό και για το μέλλον. Σχετικά με την επιλογή να τρέξω, δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό να μιλήσω γι' αυτό γιατί δεν ήταν στα σχέδιά μου. Εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι μπορώ να πιέσω στο μέγιστο με αυτή τη μοτοσικλέτα, οπότε η αίσθησή μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να σκέφτομαι τους αγώνες» τόνισε ο Ιταλός αναβάτης.