Έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του Rossi η Yamaha


Ο «γιατρός» ήταν θετικός και στο νέο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου στο οποίο υποβλήθηκε και στη Yamaha έχουν stand by τον Garrett Gerloff

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/11/2020

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα και του νέου τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε ο Valentino Rossi. Ο «γιατρός» έχασε λόγω COVID-19 τους δύο αγώνες στην Αραγονία και το ίδιο φαίνεται πως θα συμβεί και με τουλάχιστον τον πρώτο στη Βαλένθια το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο.

Η ομάδα της Monster Energy Yamaha, ωστόσο, αυτή τη φορά έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του Rossi. ΚΙ αυτό διότι ήδη την… προσπέρασε στη βαθμολογία των ομάδων η Ducati, ενώ… απειλεί η Red Bull KTM, απλά επειδή η Yamaha στην Αραγονία είχε μόνον έναν αναβάτη, τον Maverick Vinales.

Το ντεμπούτο του, λοιπόν, στο MotoGP θα πραγματοποιήσει ο 25άχρονος Αμερικανός Garrett Gerloff, ο οποίος είναι εργοστασιακός αναβάτης της GRT Yamaha Worldsbk Junior Team.

Ο Gerloff έχει 22 αγώνες στα Superbikes με τρία βάθρα. Εάν τελικά αγωνιστεί ο Gerloff στη Βαλένθια, θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός αναβάτης που θα λαμβάνει μέρος σε αγώνα του MotoGP από το 2016 και τη συμμετοχή του αείμνηστου Nicky Hayden στο αυστραλιανό γκραν πρι στη θέση του τραυματία Dani Pedrosa.

Να σημειωθεί ότι τρίτος αναβάτης της Yamaha είναι ο Jorge Lorenzo, όμως η ομάδα επέλεξε να μην τον χρησιμοποιήσει ούτε στην Αραγονία, ούτε στη Βαλένθια, επειδή ο Ισπανός βρίσκεται σε συζητήσεις με την Aprilia για να αναλάβει δοκιμαστής το 2021.