GP Αργεντινής - QP: «Αόρατος» ο Marquez, έκπληξη της Suzuki


Ο Ισπανός της Honda κέρδισε την pole position στην Αργεντινή, ενώ ο δεύτερος Aleiz Espargaro έκλεψε με την παράσταση με την ιαπωνική μοτοσικλέτα.

  • 19/4/2015

Ο Marc Marquez ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις δοκιμές κατάταξης του Termas de Rio Hondo και κατέκτησε μια επιβλητική pole position για το Grand Prix Αργεντινής, 3ο φετινό αγώνα του MotoGP - όμως και αυτή τη φορά η μεγάλη είδηση ήταν η απόδοση της Suzuki.

Ο Aleix Espargaro, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η πίστα ταιριάζει στις αρετές της ιαπωνικής μοτοσικλέτας, ήταν ο πλησιέστερος αντίπαλος του Ισπανού, σε απόσταση μισού δευτερολέπτου από τη Honda του πρωταθλητή, και κατέκτησε τη δεύτερη θέση της σειράς εκκίνησης, μπροστά από τη Ducati του Andrea Iannone και από τις Yamaha.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα παραταχθεί ο Cal Crutchlow της LCR Honda, με τον Jorge Lorenzo της Yamaha και τον Andrea Dovizioso με την έτερη Ducati - καθώς ο Valentino Rossi περιορίστηκε στην τρίτη σειρά της εκκίνησης και στην όγδοη θέση, πίσω από τον Danilo Petrucci. Πίσω από τον «γιατρό» ακολούθησε η δεύτερη Suzuki GSX-RR, με τον Maverick Vinales.

Στις ιδιαίτερα ζεστές συνθήκες των κατατακτήριων δοκιμών στην Αργεντινή, από το Q1 πέρασαν οι Bradley Smith της Tech3 Yamaha και Hector Barbera (Avintia Racing Ducati). Στην τελική μάχη, ο Marquez έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του με τον ταχύτερο χρόνο, πριν τον βελτιώσει κατά 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου στο τέλος με τη δεύτερη μοτοσικλέτα του.

«Ήταν πολύ διασκεδαστικό, διότι η στρατηγική μας περιλάμβανε τρία ελαστικά και απέδωσε καλά», είπε στο τέλος ο ΜΜ93. «Αναμένουμε έναν αρκετά σκληρό αγώνα, με θερμοκρασίες υψηλότερες από σήμερα. Οι πιο δυνατοί μου αντίπαλοι -ο Jorge και ο Valentino- ξεκινούν από τη δεύτερη σειρά, οπότε ελπίζω να εκκινήσω καλά και να έχω έναν καλό αγώνα».

Ο A. Espargaro, από την πλευρά του, είπε: «Θα χρησιμοποιήσουμε το πιο σκληρό ελαστικό - δεν έχουμε την ταχύτητα του Vale, του Jorge και του Marc με αυτό αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα». Τη χρήση του σκληρού ελαστικού στον αυριανό αγώνα επιβεβαίωσε και ο Iannone, ενώ ο Lorenzo είπε ότι πιθανότατα θα επιλέξει το σκληρό ελαστικό πίσω και δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το μπροστινό.

Όσο για τον Valentino Rossi, ο Ιταλός είπε: «Είμαι πολύ αναστατωμένος με τις δοκιμές κατάταξης διότι πιστεύω ότι θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει καλύτερα. Η στρατηγική μας δεν ήταν άρτια, βγήκαμε στην πίστα και συναντήσαμε έντονη κυκλοφοριακό και δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να βελτιώσουμε τους χρόνους μας. Από την άλλη πλευρά, με τα σκληρά ελαστικά η μοτοσικλέτα αποδίδει καλά και έχω καλό ρυθμό, αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον αγώνα».

Το MotoGP Αργεντινής θα εκκινήσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), το βράδυ της Κυριακής (19/4).