Η BMW M παρουσιάζει το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας BMW i4 M50 για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE


Η BMW M παρουσιάζει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο ασφαλείας, το νέο i4 M50 για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE που θα κάνει ντεμπούτο στο Motorcycle Grand Prix στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

  • 2/8/2021

Η BMW M παρουσιάζει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο ασφαλείας, το νέο i4 M50 για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE που θα κάνει ντεμπούτο στις «αγωνιστικές» του υποχρεώσεις στο Motorcycle Grand Prix στο Red Bull Ring της Αυστρίας στις 15 Αυγούστου. Το νέο i4 M50 θα αντικαταστήσει το προηγούμενο Safety Car του θεσμού, το BMW i8, το οποίο είχε αρκετά χρόνια υπηρετήσει ως αυτοκίνητο ασφαλείας στο χώρο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE βασίζεται στο BMW i4 M50, το οποίο θα λανσαριστεί επίσημα τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW M είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που παράγει συνολική ισχύ 400 kW (544 ίππων). Η οδηγική εμπειρία ενισχύεται από τον τεχνητό ήχο κίνησης, ο οποίος έχει αναπτυχθεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW M. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό, το BMW i4 M50 αποτελεί την τέλεια βάση για χρήση ως αυτοκίνητο ασφαλείας στο MotoE.

 «Με το BMW i4 M50, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και παρουσιάζουμε το πρώτο μας Μ μοντέλο με ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης», λέει ο Markus Flasch, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW M GmbH. «Με το πρώτο M BEV, θέτουμε πορεία για ένα μέλλον, στο οποίο ο συνδυασμός εξαιρετικά σπορ οχημάτων απόδοσης και ηλεκτροκίνησης είναι ένα συναρπαστικό θέμα. Δείχνουμε ότι όλα όσα έχουν εκτιμήσει οι άνθρωποι για το όνομα M - η συναισθηματική εμπειρία οδήγησης M με σπορ αίσθηση, δύναμη και δυναμική συμπεριφορά  είναι επίσης δυνατά σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Ενώ η έκδοση παραγωγής του τετράθυρου Gran Coupé θα βγει στην αγορά το φθινόπωρο, οι θαυμαστές μας μπορούν να απολαύσουν την παγκόσμια πρεμιέρα του στην πίστα αυτό το καλοκαίρι. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ένα πιο κατάλληλο αυτοκίνητο ασφαλείας για το MotoE από το BMW i4 M50. Ανυπομονούμε για την πρεμιέρα στο Red Bull Ring».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE been αποτελεί μέρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP από το 2019. Η πλήρως ηλεκτρική σειρά, με μοτοσικλέτες της Energica, προσφέρει συναρπαστικούς αγώνες και μεγάλες μάχες σε μερικά από τα πιο εμβληματικά σιρκουί στους αγώνες μοτοσυκλέτας .