Παρουσίαση του Team Suzuki ECSTAR (VIDEOS)


Η Suzuki επανέρχεται το 2015 στους αγώνες MotoGP και πρόσφατα αποκάλυψε το όνομα της αγωνιστικής της ομάδας με τον τίτλο Team Suzuki ECSTAR. 

  • 11/3/2015

Η Suzuki επανέρχεται το 2015 στους αγώνες MotoGP και πρόσφατα αποκάλυψε το όνομα της αγωνιστικής της ομάδας με τον τίτλο Team Suzuki ECSTAR.

Η Suzuki ECSTAR θα συμμετάσχει με την νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα GSX-RR, η οποία έχει εφοδιαστεί με τον νέο 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Στο τιμόνι του GSX-RR θα βρεθούν δυο Ισπανοί αναβάτες: ο Aleix Espargaro, που κατέκτησε την 7η θέση την περσινή χρονιά στο MotoGP, και ο Maverick Vinales ο οποίος προέρχεται από την μικρότερη κατηγορία Moto2.

Ο επικεφαλής της ομάδας Eiji Mochizuki (Executive General Manager, Motorcycle Operations) δήλωσε σχετικά: «Εν τέλει η Suzuki επιστρέφει στα MotoGP, την κορυφαία παγκοσμίως διοργάνωση αγώνων μοτοσικλετών. Αντιμέτωποι με τον υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό, θα αναπτύξουμε την τεχνολογία μας και θα την εντάξουμε επιθετικά στις μοτοσυκλέτες παραγωγής με αλληλεπίδραση σε όλους τους πελάτες SUZUKI ανά τον κόσμο. Η πρόκληση της Suzuki είναι να ανεβάσει την ικανοποίηση των πελατών της διεθνώς στο υψηλότερο επίπεδο μέσα από τους αγώνες και τα προϊόντα μας.  Ζητάμε από τους fans μας να υποστηρίξουν την ομάδα Suzuki ECSTAR».

Η ECSTAR είναι η φίρμα των γνήσιων λιπαντικών κινητήρων υψηλών επιδόσεων της SUZUKI από το 1984. Πωλείται κατά κανόνα στην Ιαπωνία και εξάγεται από αυτήν. Με την ευκαιρία της επετείου των 30 χρόνων της ECSTAR και της συμμετοχής της Suzuki στα MotoGP, η Suzuki στοχεύει να αναπτύξει τη διεθνή αναγνώριση της φίρμας θεσπίζοντας την ECSTAR ως την διεθνή εταιρεία των γνήσιων λιπαντικών & χημικών προϊόντων Suzuki, δίνοντας το όνομά της στην ομάδα της των MotoGP. Με εκκίνηση την ευρωπαϊκή αγορά, η ECSTAR θα διατεθεί στους διανομείς του εξωτερικού ως μια αξιόπιστη εταιρεία υψηλής ποιότητας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά GSX-RR:

Κινητήρας: Υδρόψυκτος, 4χρονος εν σειρά, 4κύλινδρος, DOHC 4βάλβιδος.
Κυβισμός: 1.000 κ.εκ.
Μέγιστη Ιπποδύναμη: 230+ ίπποι
Μέγιστη Ταχύτητα: 330 + χ.α.ω
Κιβώτιο: 6 ταχύτητες (τύπου κασέτας)
Πλαίσιο: αλουμινένιο, δύο δοκών
Εμπρός ανάρτηση: Ohlins, ανεστραμμένο πιρούνι. 
Πίσω ανάρτηση: Ohlins μονό αμορτισέρ
Φρένα (Εμπρός/ πίσω): 2 δίσκοι carbon/ δίσκος ατσάλινος Brembo

Προφίλ αναβατών:

#25 Maverick VINALES. 
Χώρα: Ισπανία. 
Ηλικία: 20 (12/01/1995). 
2014: Moto2 – 3ος
2013: Moto3 – 1ος
2012: Moto3 – 3ος

#41 Aleix ESPARGARO 
Χώρα: Ισπανία. 
Ηλικία: 25 (30/07/1989) 
2014: MotoGP – 7ος
2013: MotoGP 11ος
2012: MotoGP 12ος