Quartararo: «Η συνέπεια το κλειδί για τον τίτλο, ήμασταν ταχύτεροι φέτος»


Ο νέος πρωταθλητής του MotoGP, Fabio Quartararo, μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου και τα στοιχεία που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/10/2021

Ο Fabio Quartararo στέφθηκε πρωταθλητής κατά τον αγώνα του Μιζάνο, όταν ο Pecco Bagnaia έχασε πρόσφυση από το εμπρός ελαστικό στα τελευταία στάδια του αγώνα και έμεινε εκτός, ανεβάζοντας τον Γάλλο προσωρινά στην 3η και στο τέλος στην 4η θέση.

Αυτό αρκούσε βαθμολογικά για τον αναβάτη της Yamaha να πάρει τον τίτλο, για πρώτη φορά στην καριέρα του, και για πρώτη φορά για την ιαπωνική μάρκα από το 2015 και τον Jorge Lorenzo.

Μιλώντας μετά για το τι έπαιξε ρόλο σε αυτήν την πρωταθληματική χρόνο, ο 'El Diablo' όπως είναι το προσωνύμιό του, εξήγησε:

«Πιστεύω πως η συνέπεια που είχαμε ήταν σημαντική φέτος - να χτυπήσω ξύλο, καταφέραμε να τερματίσουμε σε όλους τους αγώνες, να παίρνουμε συνεχώς βαθμούς.

«Πιστεύω πως ακόμα και στη Χερέθ που πήραμε τρεις βαθμούς με το πρόβλημα στο χέρι ήταν σημαντικό. Η συνέπεια που είχαμε το 2021 είναι η ίδια που είχαμε το 2019, αλλά τώρα ήμασταν ταχύτεροι. Αυτό είναι το κλειδί για την κατάκτηση του τίτλου.»

Ο Γάλλος στάθηκε και στη νοοτροπία του κατά τη φετινή χρονιά, που ήταν αρκετά διαφορετική από αυτήν των περασμένων σεζόν, έχοντας πλέον στο πλευρό του κι έναν αθλητικό ψυχολόγο για να τον βοηθήσει:

«Φέτος δεν νευρίασα ποτέ στην πραγματικότητα.

«Θυμάμαι πέρυσι να γυρνάω στο pit box στη Βαλένθια, και να λέω στον μηχανικό μου 'όχι, δε στρίβει, δεν μπορώ να φρενάρω, δεν μπορώ να επιταχύνω.'

«Τότε εκείνος μου απάντησε 'ΟΚ, είσαι νευριασμένος, αλλά πρέπει να μου πεις τι συμβαίνει για να μπορέσουμε να κάνουμε τις βελτιώσεις'.

«Τότε σκέφτηκα πως έχει δίκιο. Έπρεπε να σκεφτώ καθαρά, γιατί όταν έχεις νεύρα, δεν μπορείς να περιγράψεις ακριβώς τα προβλήματα που έχεις.

«Ακόμα κι αν έχεις μία κακή στιγμή, πρέπει να μείνεις ψύχραιμος. Με το να παραμένω ήρεμος, μπόρεσα να ωριμάσω.

«Σίγουρα, υπήρξαν στιγμές που ήμουν τρομερά εκνευρισμένος, όπως χθες [σ.σ. το Σάββατο] που ήρθα 15ος. Θα μπορούσα να φωνάξω, να ουρλιάξω, ο,τιδήποτε. Δεν ήθελα να ρισκάρω, ήρθα 15ος, το δέχτηκα.»