Στη Βαλένθια ο Λευτέρης Αυγενάκης για συζητήσεις με το MotoGP!


Στην πίστα της Βαλένθια βρίσκεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε ήδη σειρά επαφών με τους ιθύνοντες του MotoGP, προεξάρχοντoς του «ισχυρού άνδρα» της Dorna, Carmelo Ezpeleta.

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Red Bull Content Pool
  • 5/11/2022

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συζήτησε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα με τον Carmelo Ezpeleta και φυσικά από την κουβέντα σίγουρα δεν έλειψε και η αναφορά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνα MotoGP επί ελληνικού εδάφους στο απώτερο μέλλον.

Βεβαίως, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η χώρα μας να αποκτήσει πίστα προδιαγραφών MotoGP, όπερ σημαίνει πως είτε θα πρέπει να επενδυθεί ένα σημαντικό ποσό για την αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, είτε να κατασκευαστεί μια εντελώς καινούρια πίστα σε κάποια άλλη περιοχή.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ούτως ή άλλως, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει αναφερθεί στη σπουδαιότητα της δημιουργίας ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρομίου στην Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο ανάδειξης νέων ταλαντούχων οδηγών κι αναβατών.

Το κόστος κατασκευής μιας πίστας, όμως, αποτελεί τον μεγάλο... πονοκέφαλο, καθώς το ποσόν είναι εξαιρετικά μεγάλο και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο αξιοποίησης του χώρου όχι μόνον για αγώνες, αλλά συνολικά για δράσεις σχετιζόμενες με τον χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας