Το τρομακτικό ατύχημα που σόκαρε τον V. Rossi (video)


Ο Valentino δεν μπορούσε να κρύψει τον τρόμο του αρκετή ώρα έπειτα από το τραγικό συμβάν στο Red Bull Ring

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/8/2020

Έπειτα από σχεδόν 25 χρόνια στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δύο τροχών, ο Valentino Rossi σίγουρα έχει ζήσει πολλά. Όμως αυτό που βίωσε στο αυστριακό γκραν πρι και δη στον 9ο γύρο, όταν οι μοτοσυκλέτες των Franco Morbidelli και Johan Zarco λίγο έλειψε να τον χτυπήσουν με άγνωστες συνέπειες, ήταν πρωτόγνωρο γι’ αυτόν.

«Ήταν πολύ τρομακτικό. Και οι τέσσερις αναβάτες, αλλά ειδικά ο Maverick κι εγώ ήμασταν πολύ τυχεροί. Σήμερα πρέπει να προσευχηθούμε διότι η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη. Πιστεύω πως είναι καλό να είσαι επιθετικός, διότι όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, όμως θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπερβάλλουμε, διότι πρέπει να θυμόμαστε ότι το συγκεκριμένο σπορ είναι πολύ επικίνδυνο. Και πρέπει πάντοτε να σέβεσαι τους αντιπάλους σου, ειδικά σε μια πίστα στην οποία οδηγείς με 300 χιλιόμετρα την ώρα σχεδόν σε όλον τον γύρο» δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένος ο «γιατρός».

Και προσέθεσε: «Ο Zarko μου είπε ότι δεν το έκανε εσκεμμένα διότι άργησε πολύ να φρενάρει και έκλεισε την πόρτα στον Morbidelli. Με αυτές τις μοτοσικλέτες, όταν κινείσαι με 300 χιλιόμετρα και έχεις και το slipstreaming, δεν έχεις καμία τύχη να φρενάρεις».

Ειδικά για το συμβάν ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είπε: «Είχα στην τρίτη στροφή τη μάχη μου με τον Maverick όταν αισθάνθηκα κάτι να περνά από δίπλα μου. Νόμιζα πως ήταν η σκιά του ελικοπτέρου, το οποίο μερικές φορές περνά κάθετα πάνω από την πίστα, όμως μετά είδα πως ήταν η μοτοσικλέτα του Franco, η οποία ήρθε με απίστευτη ταχύτητα. Κι αμέσως μετά η μοτοσικλέτα του Zarco πέρασε πάνω από τον Vinales. Ήμασταν πολύ τυχεροί, όμως πιστεύω ότι τέτοιες αφορμές μας θυμίζουν πως πρέπει να βελτιωθεί η συμπεριφορά των αναβατών στο μέλλον».

Όσο για την κατάσταση της υγείας του Morbidelli, ο «γιατρός» είπε: «Μίλησα με τον Franco. Είναι καλά, προσπαθεί να μην σκέφτεται το συμβάν, αλλά όταν του έρχεται το σκηνικό στο μυαλό, τον κυριεύει ο φόβος. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που έχει σημασία είναι να μην τραυματιστεί κανείς. Κι ευτυχώς και οι τέσσερις αναβάτες είμαστε εντάξει».