Valentino Rossi: «Θα ήθελα να οδηγήσω για τη Ferrari»


Ο κορυφαίος αναβάτης στην ιστορία του MotoGP θα αποφασίσει μέσα στους επόμενους μήνες εάν θα αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/4/2021

«Θα αποφασίσω στο καλοκαιρινό διάλειμμα, στα μισά της σεζόν», λέει ο Valentino Rossi για το μέλλον του στο MotoGP. «Η απόφασή μου θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα. Αν μπορέσω να είμαι δυνατός και να παλέψω για το βάθρο και τη νίκη, τότε θα μπορούσα να συνεχίσω για άλλη μια χρονιά. Αν όχι, τότε όχι».

Ο «γιατρός» είναι πλήρως συνειδητοποιημένος. Μετά τους τρεις πρώτους αγώνες, ο Rossi έχει τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό του. Απέχει πολύ από το να είναι σε θέση να παλέψει για θέσεις στο βάθρο. Την ίδια στιγμή, οι συναθλητές του στη Yamaha, Maverick Vinales και Fabio Quartararo, έχουν πάρει τις νίκες στα τρία πρώτα γκραν πρι.

Το νέο ξεκίνημα στην ομάδα της Petronas δεν ήταν επιτυχημένο μέχρι στιγμής. Από την άλλη πλευρά, το MotoGP έχει πάει μόνο σε δύο πίστες, στο Κατάρ και στην Πορτογαλία. Το προσεχές Σαββατοκύριακο, η Χερέθ είναι μια πίστα που ταιριάζει στη Yamaha και στην οποία ο Rossi είχε σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν.

«Οι πρώτοι έξι με επτά αγώνες είναι κρίσιμοι», λέει ο επικεφαλής της ομάδας της Petronas, Razlan Razali. «Πρέπει να δούμε πού βρίσκεται. Ο Valentino είναι τόσο έμπειρος αναβάτης. Θα είναι σε θέση να αξιολογήσει την απόδοσή του μετά τους πρώτους έξι ή επτά αγώνες πριν πάρει μια απόφαση».

«Στο συμβόλαιό του με τη Yamaha έχουν συμφωνηθεί ορισμένοι στόχοι που πρέπει να επιτύχει», αποκαλύπτει ο Razali.

Πόσο κοντά είναι, λοιπόν, το τέλος της καριέρας του Rossi στο MotoGP έπειτα από σχεδόν δυόμισι δεκαετίες; «Η ζωή μου θα αλλάξει σημαντικά, αλλά δεν ανησυχώ. Είχα μια πολύ μεγάλη καριέρα και είμαι ευτυχισμένος με αυτήν. Όταν σταματάς μετά από 26 χρόνια, φυσικά κάτι αλλάζει» παραδέχεταο ο Ιταλός.

Τα σχέδια για το μέλλον είναι λίγα. Το αν θα τρέξει με τη δική του ομάδα, την VR46, θα πρέπει επίσης να αποφασιστεί μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες το πολύ. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του στις μοτοσικλέτες, ο Rossi θέλει οπωσδήποτε να αγωνιστεί με αυτοκίνητα.

Κατά κύριο λόγο, έχει βάλει στόχο τα σπορ αυτοκίνητα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντοχής. Η Ferrari ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με ένα νέο hypercar από τη σεζόν 2023 και να επιστρέψει στο Le Mans.

«Όταν σταματήσω να αγωνίζομαι στο MotoGP, θα ήθελα να αγωνίζομαι με αυτοκίνητα για μερικά χρόνια ακόμα. Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στις 24 ώρες του Le Mans και σε αγώνες αντοχής», δήλωσε ο Rossi. «Θα ήταν ένα όνειρο να αγωνιστώ για τη Ferrari, φυσικά. Αλλά πρέπει να περιμένετε και να καταλάβετε σε ποιο επίπεδο θα είμαι. Στα hypercars υπάρχουν μερικοί σκληροί, πολύ γρήγοροι οδηγοί. Είμαι αρκετά γρήγορος και στο αυτοκίνητο, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Θα ήταν ωραίο να το δοκιμάσουμε!».