24 ώρες Nurburgring: BMW E30 ρολάρει 3 φορές κι ο οδηγός βγαίνει άθικτος (video)


Αυτό το ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές του 24ωρου αγώνα στο Nurburgring μάς υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι το δίχτυ στα παράθυρα των αγωνιστικών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: Auto Addiction - YouTube
  • 20/5/2023

Οι προχθεσινές κατατακτήριες δοκιμές για τον 24ωρο αγώνα του Nurburgring είδαν τον οδηγό μιας BMW 3 Series E30 να βγαίνει σώος κι αβλαβής από το όχημά του μετά από ένα ατύχημα που κόβει την ανάσα.

Το ατύχημα έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο γρήγορα σημεία της πίστας, στη στροφή Schwedenkreuz, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της BMW με τον αριθμό 440. Προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες, απ' όπου εκσφενδονίστηκε στον αέρα και ρόλαρε τρεις φορές πριν προσγειωθεί ξανά στο έδαφος.

Όλα δείχνουν ότι τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου προστάτεψαν επαρκώς τον οδηγό, ο οποίος φάνηκε να έχει τις αισθήσεις του και να συνομιλεί με τους διασώστες, ακριβώς μετά το ατύχημα. Μπορεί εκείνος να ξέφυγε του κινδύνου και να βγήκε από το όχημα χωρίς γρατζουνιά, όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την BMW του.

Το αυτοκίνητο πραγματικά διαλύθηκε, όμως ο κλωβός ασφαλείας έμεινε άθικτος. Αυτό που παραξενεύει είναι το γεγονός ότι το αριστερό χέρι του οδηγού, όπως και μέρος του κράνους του, φάνηκαν να προεξέχουν από το παράθυρο κατά τη διάρκεια του ατυχήματος. Σε φυσιολογικές συνθήκες, αυτό δε θα έπρεπε να έχει συμβεί, αν υποθέσουμε ότι το όχημα είχε εγκατεστημένο δίχτυ ασφαλείας στα παράθυρα.

Ο οδηγός στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς η απουσία, ή η κατάρρευση του συγκεκριμένου συστήματος θα μπορούσε να τον θέσει σε σοβαρό κίνδυνο και να προκαλέσει τραυματισμό, ή ακόμα και να αποβεί θανατηφόρα.

Δείτε τη στιγμή του ατυχήματος: