Ακούστε την πρωτότυπη Maserati MC20 GT2 να «βρυχάται» στη Monza (video)


Ο Nettuno V6 που κινεί το αγωνιστικό «τέρας» της Maserati αποδεικνύει την ισχύ του με τον πιο πειστικό -και εκκωφαντικό- τρόπο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: 19Bozzy92 - YouTube
  • 7/4/2023

Η Maserati εθεάθη να κάνει δοκιμές του νέου της αγωνιστικού GT2 στη Monza, με τους παρευρισκόμενους να μας δίνουν μία πρώτη εικόνα του πώς δείχνει και πώς ακούγεται η Maserati MC20 GT2.

Αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο και φέρει το ίδιο αμάξωμα και τον ίδιο κινητήρα με τη νόμιμη για το δρόμο MC20. Πρόκειται δηλαδή για ένα όχημα με σασί κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, και twin turbocharged κινητήρα Nettuno V6 χωρητικότητας 3,0 L.

Στη νόμιμη για τον δρόμο έκδοση, το μοντέλο αποδίδει 630 PS και 729 Nm ροπής, όμως η Maserati δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις τεχνικές προδιαγραφές του αγωνιστικού μοντέλου. Με δεδομένο ότι η GT2 έκδοση θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα GT2, οι κανονισμοί είναι εκείνοι που θα καθορίσουν την ιπποδύναμη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Σε αυτό, η Maserati έχει εξαλείψει το κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη, και τη θέση του έχει πάρει ένα σειριακό σύστημα μετάδοσης έξι σχέσεων που διευκολύνει τις αλλαγές ταχυτήτων. Και η ανάρτηση έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για το αγωνιστικό μοντέλο, όπως και η αεροτομή.

Η καμπίνα του GT2 έχει χάσει όλα της τα καθίσματα, εκτός από αυτό του οδηγού, το οποίο μάλιστα είναι αγωνιστικό bucket, ενώ έχει εξοπλιστεί με κλωβό ασφαλείας, κι άλλες προσθήκες που είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Τη Maserati MC20 GT2 κατέγραψε ο χρήστης του YouTube 19Bozzy92, ο οποίος δημοσίευσε το παρακάτω video στο κανάλι του. Ο Nettuno V6 «βρυχάται» όπως το πανίσχυρο αγωνιστικό κάνει γύρους μέσα στη θρυλική πίστα της Monza, χωρίς να έχει κανέναν περιορισμό όσον αφορά τις εκπομπές αερίου ή τον θόρυβο που παράγει. Όπως φαίνεται στις εικόνες, η Maserati έχει επιλέξει ένα τρίχρωμο livery καμουφλάζ, σε μωβ, μπλε και λευκούς τόνους.

Απολαύστε το «κροτάλισμα» του V6 της MC20 GT2...