Αναβάλλεται για τον Αύγουστο ο 24ωρος αγώνας του Le Mans


Η οργανωτική επιτροπή του θρυλικού αγώνα αντοχής «24 Ώρες του Le Mans» αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης διεξαγωγής του στις 12-13 Ιουνίου και την πραγματοποίησή του στις 21-22 Αυγούστου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/3/2021

Η διαιώνιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ευρώπη, είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσουν οι διοργανωτές του αγώνα «24 Ώρες του Le Mans» να μεταφέρουν την ημερομηνία διεξαγωγής του από τα μέσα Ιουνίου στα τέλη Αυγούστου, εντός της χρονιάς.

Ο λόγος γι’ αυτή τη απόφαση είναι ότι τα στελέχη της αυτοκινητικής λέσχης «Automobile Club de l’Ouest» («ACO») που είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίησή του θέλουν να γίνει παρουσία θεατών και να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο που ο αγώνας έγινε χωρίς αυτούς, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η εξάπλωση του ιού στη Γαλλία παραμένει σε υψηλό επίπεδο και τα μέλη της «ACO» έκριναν ότι ο χρόνος μέχρι τα μέσα Ιουνίου δεν επαρκεί για την ομαλοποίηση και την πολυπόθητη από όλους μας επιστροφή στην πρότερη κανονικότητα. Έτσι, μετέθεσαν την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα για το τέλος του καλοκαιριού, το Σαββατοκύριακο 21-22 Αυγούστου, με την ελπίδα ότι ως τότε οι συνθήκες θα έχουν βελτιωθεί και θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις και σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Pierre Fillon, Πρόεδρος του «Automobile Club de l’Ouest», δήλωσε σχετικά: «Είναι αδιανόητο να γίνουν οι 24 Ώρες του Le Mans πίσω από κλειστές πόρτες για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συνεπώς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να αποφύγουμε να ξανασυμβεί αυτό και να δώσουμε στους αγωνιζόμενους μια ξεκάθαρη εικόνα για τι θα γίνει για όλη τη χρονιά.

»Εργαζόμαστε πολύ σκληρά να οργανώσουμε έναν ασφαλή αγώνα, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται. Ο φετινός αγώνας υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις, καθώς (σε αυτόν) θα γίνει το ντεμπούτο των οχημάτων που ανήκουν στην καινούργια κατηγορία Hypercar».

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία θεσπίστηκε για να αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τις 24 Ώρες του Le Mans, αλλά και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής γενικότερα, όπως και για να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες και ομάδες.

Ήδη οι Alpine, Toyota και Scuderia Cameron Glickenhaus έχουν ενταχθεί στην κατηγορία Hypercar και έχουν δημιουργήσει αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αργότερα, εντός της χρονιάς, αναμένεται να ενταχθεί και η ByKolles Racing. Τέλος, η Peugeot θα ενταχθεί την επόμενη χρονιά, ενώ η Ferrari έχει ανακοινώσει ότι θα πράξει το ίδιο το 2023.