Αποκάλυψη για την «ακραία» McLaren 720S GT3 Evo (photos)


Η McLaren τράβηξε το κάλυμμα από την ανανεωμένη έκδοση της 720S, λίγο πριν πει το μεγάλο «αντίο» στη διάσημη σειρά. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MCLAREN
  • 15/2/2023

Η McLaren 720S GT3 κυκλοφόρησε από το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας το 2018. Τώρα, το αγωνιστικό όχημα λαμβάνει αναβάθμιση, με την έκδοση «Evo», με αλλαγές τόσο στην αεροδυναμική, όσο και την ανθεκτικότητα.

Η McLaren 720S GT3 Evo έχει ήδη εγκριθεί για την αγωνιστική σεζόν του 2023, και είναι εξοπλισμένη με μηχανισμούς γρήγορης απελευθέρωσης στον μπροστινό προφυλακτήρα και την αεροτομή, διευκολύνοντας τις ομάδες στην αντικατάσταση. Φυσικά, τα νέα αυτά μέρη έχουν ανασχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρουν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη, μεταφέροντας την ισορροπία του οχήματος στο μπροστινό μέρος.

Εκτός αυτού, η McLaren έχει κάνει αλλαγές στη βάση του καλύμματος του κινητήρα, για βέλτιστη ισορροπία και καλύτερη ψύξη, αλλά και αυτήν της πίσω αεροτομής, η οποία προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη κάθετη δύναμη, Και τα μπροστινά φώτα έχουν επανατοποθετηθεί, για να παρέχουν καλύτερη ορατότητα στους νυχτερινούς αγώνες.

Οι Βρετανοί έχουν τοποθετήσει τετραπλούς ρυθμιζόμενους αποσβεστήρεςTTX40 της Ohlins, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στα μπροστινά και πίσω ψαλίδια, όπως και στα φρένα, κάνοντάς τα πιο στιβαρά.

Η McLaren έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για την νεοαφιχθείσα 720S GT3 Evo, όμως το μοντέλο είναι διαθέσιμο και ως πακέτο αναβαθμίσεων για ήδη υπάρχοντα οχήματα. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη καθαρά αγωνιστική έκδοση της 720S, αφού η εταιρεία είχε λανσάρει και την GT3X πριν μερικά χρονιά, η οποία αποτελούσε την «αχαλίνωτη» έκδοση του μοντέλου, που δεν συμβιβαζόταν με τους κανονισμούς καμίας αγωνιστικής κατηγορίας.

Όσο για την 720S για τον δρόμο, είναι ήδη γνωστό ότι θα αντικατασταθεί από την 750S, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της με πολλαπλά αμαξώματα (coupe και κάμπριο), τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο διάδοχος της 720S θα είναι το τελευταίο μη-ηλεκτρικό μοντέλο της McLaren, καθώς ετοιμάζεται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της.